用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 自行收生, 直資, 私校的問題
go

自行收生, 直資, 私校的問題 [複製鏈接]

想請教大家關於自行收生, 直資, 私校的問題.  請問係唔係大多數呢的學校都會係十一月底有結果? 抑或有的直資/私校會等到十二月?

假設如果直資或私校收左, 而註冊日又在自行出結果之前, 咁我去註冊左間直資/私校會唔會影響左自行個邊的機會, 又或者自行個邊直頭自動取消? 換句話說, 如果我註冊左間直資/私校, 然後自行得左, 咁我有沒有可能可以退番直資/私校個位出黎, 跟住再去註冊自行個間?反過來講, 如果自行收先, 咁我可唔可以註冊左自行先, 然後如果有心儀直資/私校收的話, 我再放棄自行, 跟住去註冊剛收我的直資/私校?
   0    0    0    0

+3金熱血 貢獻勳章

原帖由 Cookietk 於 11-9-10 00:30 發表
想請教大家關於自行收生, 直資, 私校的問題.  請問係唔係大多數呢的學校都會係十一月底有結果? 抑或有的直資/私校會等到十二月?

假設如果直資或私校收左, 而註冊日又在自行出結果之前, 咁我去註冊左間直資/私校會 ...

直資/私校 間間唔同時間有結果.

註冊左間直資, 自行/派位個邊直頭自動取消.

私校就間間可能唔同做法, 有D 俾你註冊& 繼續參加派位, 有D 就唔俾, 最好註冊前問清楚.

自行收先, 你可以註冊左自行先, 然後如果有心儀直資/私校收的話, 再放棄自行, 跟住去註冊剛收你的直資/私校.
‹ 上一主題|下一主題