用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟英文小學 問聖若瑟英文小學英語教學科目情況
go

問聖若瑟英文小學英語教學科目情況 [複製鏈接]

我想問各位, 聖若瑟英文小學英文科係 Native English Teacher 教? 另外除了英文科, 有幾多科係真正用英語教, 即係唔係粵語教學但英文教材? 謝謝回答!
   1    0    0    0

我以上年資料所知:英ORAL是外國老師,MR CHRIS ,用英文教的科有MATHS GS 小兒說同學討論都要用英文的.

謝謝回答, 咁係咪其他學科都用中文教?

電腦, 視藝,宗教, 倫理,音樂, 體育用廣東話授課.

中文用普通話授課

英, 數, 常, 讀本 用英語授課

Oral 是外籍老師, 聽聞是Dramatic English老師來教。
今年叫嗰個叫Peter.

呢間學校的英文程度很高.
Trevor Mama

請問數學用那個出版社課本?

我是現任小一家長,maths 出版社是longman,書單買書是 1B,1C,1D &2A,開學parents days班主任說一開始教是 1b的chapter 13(即half book),就是所謂的課程高1/2級.....

我英文水平只是一般,沒有良好英語環境,小朋友就讀此校,可以嗎?
好擔心自己照顧不到他日常功課.

全新小一教科書及校服市價8折出售
如有意者,請電郵致 [email protected]

回覆:問聖若瑟英文小學英語教學科目情況

Not every class has nat teacher in last term

‹ 上一主題|下一主題