用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 感謝咁多位LMC家長
go

感謝咁多位LMC家長 [複製鏈接]

感謝咁多位LMC家長,

咁多位家長大家好呀~ 我想幫我個仔仔報讀LMC12-13年既P1架, 最近不停留意 LMC 的資料, 在這裡看到你們的小朋友都在 LMC 讀得很開心, 就令我更想小兒可以入讀此校

原本對這間學校唔太了解, 祇知道新接手, 又未有升中記錄, 所以都有點擔心, 有點15,16, 但昨晩睇晒你們既對話, 對各方的見解後, 信心就大增了很多,  最重要係我綜合了一個重要的訊息是 : 小朋友在這間學校學習都是很愉快的, 這個非常非常重要, 愉快既童年, 有錢都買唔到(何況我無錢), 所以我要盡最大努力去考LMC

希望來年可以同你哋一樣做到 LMC 家長啦, 哈哈哈!!!
   0    0    0    0

原帖由 蝦膏媽 於 11-9-21 02:22 PM 發表
感謝咁多位LMC家長,

咁多位家長大家好呀~ 我想幫我個仔仔報讀LMC12-13年既P1架, 最近不停留意 LMC 的資料, 在這裡看到你們的小朋友都在 LMC 讀得很開心, 就令我更想小兒可以入讀此校

原本對這間學校唔太了解, 祇 ...

拿拿拿... 每日入黎比我:;pppp: 三次, 每次五下,  就入到架喇hahahahahahahhaaha
講笑...

蝦膏媽媽,  

我相信, 只你要有heart, 你小朋友就能成功被取錄, 試問一d 只係睇左簡介會, 又怕其他種族人仕, 又話學校細, 在佢地眼中, 全部都唔好, 佢地填張form都求其d, interview 時都hea d,  你估老師同校長唔識分嗎 ?  kekeke

仲有幾日deadline 喇 , 交左表未 ?? 未就快喇
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

Bchi 媽咪,

我都好贊成你講既, 想自己仔女收獲幾多, 必先家長自身肯付出幾多, 所以我會努力, 多謝你支持~~
我會29號才遞申請表, 實不相暪, 15號 interview 當日我仔重要 in 英華, 所以我想遲少少遞表, 博 interview 時間唔撞,
但如果果日真係撞的話, 我就會放棄英華, 考 LMC….. 哈哈
29號可以參觀下學校,,,, 正~~~

我都遞左表了,希望可以入讀:)

回想舊年1st in果日家長要填一份問卷,出奇地我有好多嘢想寫,寫咗好耐連阿女都in完落返嚟我都未寫完,真係差啲要問佢地加紙甘滯,可能學校都感受到我都佢地嘅喜愛,終於都收咗我個女!
所以我覺得問卷呢part都好重要,建議大家認真啲填好佢呀^~^

- delete -

Thanks for your reminder, Manman1010. I will pay attention on this

原帖由 Manman1010 於 11-9-23 21:09 發表
回想舊年1st in果日家長要填一份問卷,出奇地我有好多嘢想寫,寫咗好耐連阿女都in完落返嚟我都未寫完,真係差啲要問佢地加紙甘滯,可能學校都感受到我都佢地嘅喜愛,終於都收咗我個女!
所以我覺得問卷呢part都好重要,建議大家認 ...

我囝囝開學無幾耐有日放學喊,姐姐問佢做物喊,佢話吾想放學,想返學喎!
我搵日真係要返學校問校長佢俾左物野藥阿仔食。
有了你頓覺增加風趣﹐我每日每天都想見你﹐ 那懼風與雨﹐那懼怕行雷﹐見少一秒都空虛

原帖由 Manman1010 於 11-9-23 09:09 PM 發表

YEAH, 所以話唔計分... 唔會啦. 睇你有冇heart, 明眼人一望就知 kekeke

原帖由 cheeseman 於 11-9-25 02:25 PM 發表
我囝囝開學無幾耐有日放學喊,姐姐問佢做物喊,佢話吾想放學,想返學喎!
我搵日真係要返學校問校長佢俾左物野藥阿仔食。mouth:" />

可能係校長同澳華合作, 在lunch box 落樂 kekke

agreed, 我都係勁寫呀! 老公有英文講, 我用中文寫, 因為我覺得用中文容易d表達, 寫都手都軟。

我覺得學校係有用心睇, 因為你所寫既野係能夠反映你對小朋友既期望, 關愛程度.....大家真係要俾心機呀!

原帖由 Manman1010 於 11-9-23 21:09 發表

Yeah~~~
終於都見完隻鬼啦, 又可以回來攪阿仔APPLICATION啲野~~

ManMan媽, 謝謝你的分享, 我會記住記住, 其實我填張application form 個時都寫咗好多野呀, 我都估唔到自己會寫咗咁多野, 但總之睇晒成個網站既內容後就已經覺得好想阿仔入到呢間, (就算要好早起身都想入),, haha,

Cheeseman, 你想引死我哋呢班未入到LMC既家長咩,, hahahaha

好緊張29號就交表啦~~

Bchi媽咪, 想問問呢, 如果我29號交表個日帶埋個仔去參觀下得唔得架?

真係plan咩都無用, 諗住明天去交表, 臨時個同事又調咗假, 又突然話明天橫風橫雨, 結果今天去了交表, 今天都少少多人, 我見佢張表都過咗100個有多, 如果日日都過百幾, 咁多日都差不多1500人有多(純粹估下,,,)  好緊張呀, 好驚個仔考唔到呀~~~

交完form學生差唔多放學, 同啲家傾了一陣, 佢哋個個都異口同聲咁話佢哋啲小朋友係度讀得好開心,  無耐一個P2既小妹妹, 見我坐張凳坐得好邊, 佢就好好咁叫我坐入少少, 好開心呢~~

跟住就同呢個妹妹又傾一陣, 佢都話佢係度好開心, 雖然有講外語既小朋友, 但都無阻佢哋溝通, 佢哋感情好好,  佢又好鐘意跑步喎,,, 真係好鬼可愛

見到老師同學生都係用英文/國語溝通, 老師同家長傾偈又好似朋友咁傾架咋喎, 感覺超好!

各位要考P1既家長, 我哋大家都努力呀, 希望可以入到呢間學校呀~~~加油~~~~

希望出年見到你

The parents in LMC are really nice, friendly and helpful!! :)
Wish the ones who love this school could be successful! :)

蝦膏媽&其他有心嘅家長,我都好希望出年妳吔可以加入呀!

原帖由 cpcog 於 11-9-30 10:00 PM 發表
The parents in LMC are really nice, friendly and helpful!! :)
Wish the ones who love this school could be successful! :)

緊張緊張6號有公佈

回復 18# 蝦膏媽 的帖子

已經in咗啦?

唔係6號公佈面試時間, 不過係驚有好多人揀呢間學校, 好驚個仔interview唔得咋嘛,,,,, hahaha
‹ 上一主題|下一主題