用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 小朋友一分都無..小一自行唯有陪跑 :(
go

小朋友一分都無..小一自行唯有陪跑 :( [複製鏈接]

有無家長同我一樣..細仔一分都無 ?

因大仔讀私校..幫唔到手 ...

只祈求有好嘅私校/直資收....因大抽獎機會太渺茫 ..
   0    0    0    0

點會一分都無?衰衰地都有10分-適齡兒童,好似我個細仔咁

適齢兒童也有十分吧?

自行要計分, 但自行收唔夠人的學校也有...
大抽獎也有機會(唔計分的)
阿哥考到私校, 細妹應該都唔會差..

醒目開學勳章

我同你情況差不多,唔係好想細老入啞哥間學校.

我好你少少.....大仔考左直資, 未知收唔收,如果收細女就得10分,到時只好考我母校,
幸好母校於同區同都係top3既學校
不過我最心儀個間官校係誇網.....
你健康快樂既成長, 就係我最大既成就
我的小天使,媽咪會記得你曾經存在過,永遠記得2008年5月16日,我知總有天你會回來我身邊

醒目開學勳章 貢獻勳章

唔可以話陪跑,只不過家長你有要求,10分都入到嗰d你唔會俾小朋友去讀,寧願第二輪去碰運氣啫!
呢樣都係你嘅選擇嚟架!
仲有,有d學校睇誠意嘅,你明知唔得都要放第一位去表誠意,然後去叩門
呢步棋點行~ 你有得揀架喎!

其實,15分嗰d,同10分嘅,分別唔大,最多填間官校碰碰運氣..
恐龍家
‹ 上一主題|下一主題