用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會油塘基顯小學 我發現飯商有問題...
go

我發現飯商有問題... [複製鏈接]

小兒在校進食了2個月午膳, 回來投訴每天的飯都不熱的, 而且很硬, 有時飯汁像水一般, 請問各位家長, 你們小朋友有沒有同樣的事情向你們投訴過, 我們須要向學校反映有關問題.
   0    0    0    0

有呀,小兒在飯堂吃的,由於飯已預先放在枱上,他們又要排隊飯堂,就算開頭好熱,到佢地埋到位都凍晒啦,唔知d飯盒有冇蓋cover住呢?
另外,小女在課室吃,她說祈完禱d飯都唔熱啦,咁即係話d飯本身都唔熱啦。

係咪飯商唔夠人手做野呢 ? 學校有冇人監管呢 ?
黎緊冬天,希望學校可以改善到飯商問題啦。

我小朋友回家亦有講學校的飯越來越差, 叫我帶飯回校TIM, 我都想反映比學校知, 有關問題, 但不知從何入手 ?

我問了我女兒究竟有咩問題, 她說飯吾熱的, 同埋好硬,(我想原因係飯商一早"不"好哂飯放係卓上, 小朋友不是第一時間就埋位食飯, D飯吾熱不特止, 還變硬),我一心想學校有飯堂應該很理想, 比之前全部都係飯商供應更好, 可惜回來不是那回事, 冬天很快到, 希望學校可以改善有關問題, 搜集其他家長意見, 向飯商反應改善, 始終小朋友身體為緊.

您地可以同家教會主席反映, 我想信家教會都會關注。
我是帶飯給小朋友在學校食,因怕飯商的飯好難食同唔健康,如果家長有時間的話,不妨帶飯比小朋友,為了佢地健康,所以辛苦d都值得。

囡囡話有飯袋保溫,OK呀!
你再問問其他家長.

我個仔話D飯唔凍,不過有好多飯蕉,D汁好難食

‹ 上一主題|下一主題