用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 冬季校服
go

冬季校服 [複製鏈接]

今日收到校服, 校服公司竟然俾套仲細過夏季的恤衫和外套個碼. 冬季運動服已經厚, 一睇就知完全套唔入.
唉~ 又要特登去太子換, 打電話問佢地有無size, 態度又差...
   0    0    0    0

阿囡果set個碼又ok喎,都預大左少少

學校是否唔再跟進,要自己去校服店換?除左太子,仲有冇其他店?

剛去了太子換,可能一早唔係太多人,好快就換了.  不過大一個SIZE真係大好多,所以如果已經合身就可以不換
其實夏季個碼同冬季就算一樣,兩件大小都唔同的,所以穿上去試下最好,而且冬季條褲長好多,現在換了,雖然上身合身,但條褲就太長了

我估學校唔會有存貨, 加上去校服公司方便過學校, 所以會直接去校服公司換.

我地收到的恤衫, 似中袖衫, 知好多喎. "泊"埋運動衫就知唔可能同一個人會啱囉.

褲ok, 用埋吊帶剛剛好. 最鍾意件jacket, 校褸d料就普通...

請問各位知唔知,學校會否定一個時間換冬季校服,還是我地認為冷的話,已經可以自行替佢地換上冬季校服?

學校出咗通告, 31/10-25/11可以冬/夏季, 到28/11就全面冬季. 咁9/11 唔駛著冬季影班相???? 抑或又改咗日期?
今日去金錀, 前後都有人陸續去換size, 當中見毛外套係必換品. 好在我恤衫和外套都換大2個碼, 原來大一個碼的冬季外套手袖仲短過夏季dd. 否則又要去多次.
‹ 上一主題|下一主題