用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Stafford學費
go

Stafford學費 [複製鏈接]

0    0    0    0

wo...HK$4200一個月?

請問你係幾多號interview既呢?幾時要交費用?

恭喜

我哋15/10 in, 仲未收到信呀, 不過我估實係reject / waiting ... 因為嗰日囡囡係睡夢俾我哋叫醒, 完全唔在狀態, 仲俾miss問點解塊面紅咗添

原帖由 hobby 於 11-10-28 09:32 發表
恭喜

我哋15/10 in, 仲未收到信呀, 不過我估實係reject / waiting ... 因為嗰日囡囡係睡夢俾我哋叫醒, 完全唔在狀態, 仲俾miss問點解塊面紅咗添 ...

老師有冇講幾耐通知?

我22/10 IN 琴日收左信, 都係AM OFFER!

學校都好快手呢

呢間係正選定後備?

如果入到一條龍先會諗下轉, 否則都係正選. 因為STAFFORD 用家朋友都讚好.

老師話2-3個星期, 不過, 見到啲人都開始收信, 可能好似金巴倫咁, 有offer會寄先la; in 完 stafford, 都覺得老師好nice, 亦見到一個小朋友係interview room 走咗出去playground, 其中一個老師仲好好咁同嗰家長講返小朋友的問題, 我覺得, 小朋友個表現應該唔會收掛, 但老師都好好咁同個小朋友傾一陣, 好似係了解吓原因(個係香港老師講英文, 但講得好好嫁), 再同家長傾(講廣東話), 所以, 我對呢間學校印象好好ne

HK$4200一個月加雜費唔平呢~~

回復 9# sin_sin_chu 的帖子

Cambridge classes will only be for K2 but not K1.

Apart from sch fee, just like other kinders, you need to pay miscellaneous fee (probably twice per year), also pay for snacks (optional), books, uniforms, picnic (optional), then not much other expenses.

但Stafford有样好 , 就係容許家長彈性購買某些東西 (e.g.唔駛一定穿學校的校褸 、泠衫 、 可自行用自己嘅毛巾盒  、水杯  、餐具....等) , 亦从來沒有叫訂party相片 , 而學校parties like 生日 、 halloween....也不另收費 , 仲有小礼物 , 我諗雜費已包哂呢D嘢.

我都有in呀, 覺得老師好有耐性, 要讚, 因為阿仔坐唔定, 成個interview好似去左文遊樂場咁走黎走去, ,但老師追住阿仔同佢陪玩, 玩到唔肯走, 老師仲比佢玩多陣, 雖然知道唔得, 但我好感動呀

回復 11# manabcd 的帖子

agree, 我囡囡10問9唔認,但老師都好好心機, 問完唔答, 又叫爸爸問吓, 又唔答, 又叫媽媽問吓, 個感覺係雖然明知唔收, 但唔會有hard feeling, 唔會好似另一個interivew 咁, 又話囡囡講嘢講唔正, 又話佢唔跟指示, 做唔到, 即係話佢, 唔啱, 又或者不停咁用same wordings 問問問, 做得到, 一句都冇讚, 跟住又係咁問 ... stafford 的老師真係抵讚!!

回覆 10# charlotte2008 的文章

我想問Stafford嘅課程同York主流班是否一樣呢?定一係跟York國際班一樣呢?因為學費比York主流班貴!
謝謝:)

咁好耐性....

原帖由 manabcd 於 11-10-28 11:25 發表
我都有in呀, 覺得老師好有耐性, 要讚, 因為阿仔坐唔定, 成個interview好似去左文遊樂場咁走黎走去, ,但老師追住阿仔同佢陪玩, 玩到唔肯走, 老師仲比佢玩多陣, 雖然知道唔得, 但我好感動呀 ...

收到信, WAITING ja...但係預左...

waiting都咁快收到?學校動作好快呢~~

我唔肯定Stafford係咪完全同York國際班一样 , 但應跟York主流不同 ; 因為Stafford有雙班主任 , 一个係Net ,  一个本地老師 , 而联絡家長的係本地老師 ; 聽阿女講 , Net老師都有教做手工 ; 以老師講 , 有時會分組上堂 , 外籍老師教書 , 而本地老師會同時睇住小朋友有否安坐上堂 , 加以提醒與協助 ; 聽講每天兩小時以英文上堂 , 亦每天有普通話堂 ;  大致上老師會要求小朋友全英文或全中文說話 , 不可中英夾雜.

以我聽主任說 , 以往York未設有國際班時 , Stafford真係可以話係York嘅國際版 , 兩間學校的課程和書本大致相同 , 不過 , 我唔知York Int'l 係咪每天也有普通話堂 ; 現在 , 聽講Stafford的學費也跟York國際一样 , 但我沒有求證 .

原帖由 beadysc 於 11-10-28 16:54 發表
我想問Stafford嘅課程同York主流班是否一樣呢?定一係跟York國際班一樣呢?因為學費比York主流班貴!
謝謝:)

THANKS!

我都收到am offer la, 所以我會放棄SN。原因就係雙班主任 (1NET + 1地本)=國際班

現在反而想問, ST 與 KM, 邊間好D呢, 有咩分別呢? 因為C6話既然ST都係國際班, 咁點解仲要IN KM (因為KM只有下午係國際班, 未必入到, 機會率好低)...

原帖由 charlotte2008 於 11-10-29 01:05 發表
我唔肯定Stafford係咪完全同York國際班一样 , 但應跟York主流不同 ; 因為Stafford有雙班主任 , 一个係Net ,  一个本地老師 , 而联絡家長的係本地老師 ; 聽阿女講 , Net老師都有教做手工 ; 以老師講 , 有時會分組上堂 ...

我個friend 收咗pm, 仲交埋$$ 再confirm 轉埋am, 但我就未收到信, 我估都係reject 多
‹ 上一主題|下一主題