用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問有冇媽媽報左基督教聯合醫務協會幼兒學校? ...
go

請問有冇媽媽報左基督教聯合醫務協會幼兒學校? [複製鏈接]

請問有冇媽媽報左基督教聯合醫務協會幼兒學校?

我睇幼稚園指南見到呢間學校好好奇打電話去問下N班事宜,結果原來佢地已經截左止,但係都叫我照寄FORM比佢地,佢地會下年三月先處理...

咁我上佢地個網站睇下啦...佢地間幼稚園係聯合醫院裡邊,但唔近醫院大樓,我打電話問佢地既STAFF好多問題,佢地STAFF好好態度好好人,我問咁多野佢地都一一回答我,仲好詳細添,最後我仲問左佢地一個問題,"你地幼稚園係醫院入面...乾唔乾淨架?"...佢地堅持佢地好乾淨沒問題...

我已經寄左FORM架啦,但係唔知佢地會唔會interview我囉,請問有冇媽媽有同小朋友報左呢間,可以比d意見嗎?thanks~~
   0    0    0    0

原帖由 sukiQQ 於 11-11-17 17:29 發表
我報左呢間呀, 仲in埋啦! 果度環境唔錯(不過略嫌細左小小),而且好乾淨,所以唔洗擔心。
Interview當日所見老師都好溫柔,姐姐都好好人,其實我都好鍾意呢間學校,不過覺得學費貴左少少……
我地應該係26/11前收到取錄通知 ...

唔緊要lu...我囡囡已經有其他offer...我諗我會留位架啦...如果佢叫我去in...我可能要諗...因為老公話唔like醫院...

同埋...佢既學費...好似同九龍塘KG都有得揮...

我老公初時都話唔LIKE醫院,
點知IN 完就超鍾意.
環境大,乾淨企理,仲係小班教學.
不過據聞佢今年150人爭15個位,
都唔敢抱太大期望.
之前仲話報名人太多提早左截止報名添

原帖由 Lovely_Babybaby 於 11-11-18 10:20 發表
我老公初時都話唔LIKE醫院,
點知IN 完就超鍾意.
環境大,乾淨企理,仲係小班教學.
不過據聞佢今年150人爭15個位,
都唔敢抱太大期望.
之前仲話報名人太多提早左截止報名添 ...

聽電話果位staff都係咁同我講呀...
佢超級好人解釋左好多野比我聽...
anyway我都有照入表過去幼稚園...
雖然截左止...
點知入左表我老公先話唔like醫院同埋學費仲貴過kln tong...
所以...未必會去in...if佢搵我去...真係sorry...麻煩到人地...

我在網上見到佢地 campus d 相, 有個超大草地, 同埋大型滑梯, 超正!  好想同亞女報, 不過過左 deadline!

原帖由 Joeywonghk 於 11-11-18 12:09 發表
我在網上見到佢地 campus d 相, 有個超大草地, 同埋大型滑梯, 超正!  好想同亞女報, 不過過左 deadline!

據我所知...
你係可以照入form架...
因為我同你一樣...
過晒deadline成兩個月先打電話去問仲有冇得入form,
佢叫我照寄form比佢地先...
佢地3月先會處理我地呢批late submission...
你都可以打電話去問問既~~
我覺得你可以試下入form囉if佢比你咁做...
又唔洗報名費...試下無妨~~

呢間學校收左我囡囡呀! 但我有d 15 16,因為距離屋企遠,要搭校車,學費比較貴,而且冇跓校net teacher。 不過我就好鐘意個環境同埋d老師!

原帖由 琪寶 於 11-11-18 13:12 發表
呢間學校收左我囡囡呀! 但我有d 15 16,因為距離屋企遠,要搭校車,學費比較貴,而且冇跓校net teacher。 不過我就好鐘意個環境同埋d老師!

恭喜晒~~~
佢地咁快IN晒人...又咁快出左OFFER...又話收得15個位...
咁我諗佢3月會叫我去INTERVIEW既機會都好微~

回復 8# 琪寶 的帖子

你就好啦,咁快有OFFER,
我仲未收到通知

原帖由 Lovely_Babybaby 於 11-11-20 11:30 發表
你就好啦,咁快有OFFER,
我仲未收到通知

你唔試下打電話去問?
佢地好好人應該會答你架~~

回復 11# cat8141210 的帖子

我好驚係壞消息呀,
都唔敢打去問 ><

原帖由 Lovely_Babybaby 於 11-11-21 14:44 發表
我好驚係壞消息呀,
都唔敢打去問 >

好過等極都冇呀= =....
比我我會選擇打去問...
因為唔排除有信會寄失架...
好似我咁...
上次係中環寄五份N1申請表...
咁啱就係撞正有人玩燒郵筒...
應該有兩份燒鬼左...
好在我口痕打電話去幼稚園問先知道佢地收唔到我份表...

剛打去,佢唔肯答我.
佢話D 信陸續出緊,叫我25號收唔到先打去問.
我諗都係15個收既寄左先,
咁耐都未收就係WAITING

原帖由 Lovely_Babybaby 於 11-11-21 15:03 發表
剛打去,佢唔肯答我.
佢話D 信陸續出緊,叫我25號收唔到先打去問.
我諗都係15個收既寄左先,
咁耐都未收就係WAITING

唔一定既...
你唔好咁擔心啦...
好似我地咁...
迦南收到先咪又係WAITING LIST...?
有媽媽到今時今日都仲未收到可能先係好野...

回復 15# cat8141210 的帖子

但係迦南收親信果D係WAITING...
而聯合有媽媽收到信係有OFFER 嘛...

不過我覺得聯合名氣唔大,
好多媽媽有其他OFFER 都唔會揀佢就真.
衰在佢得15個位,WAITING 都未必WAIT 到我個囝.

原帖由 Lovely_Babybaby 於 11-11-21 15:10 發表
但係迦南收親信果D係WAITING...
而聯合有媽媽收到信係有OFFER 嘛...

不過我覺得聯合名氣唔大,
好多媽媽有其他OFFER 都唔會揀佢就真.
衰在佢得15個位,WAITING 都未必WAIT 到我個囝. ...

我諗迦南果d唔係個個waiting list既...
只係到this moment都仲未有人開口話收到offer,
or跟本真係未收到啫...
正如你話未收到又唔代表你冇offer喎...

其實我有d好奇...
聯合呢間幼稚園會唔會係開黎比醫護人員既小朋友讀多既呢?
等於有一間係奧海城既有一間叫"滙豐幼兒學校"既,
咪又係一樣收員工小朋友唔收外人架囉...
不過聯合係收外來人之嗎...

佢地係聯合醫院員工優先架.
果日IN 都有個家長係員工黎,
所以扣埋D 優先位,街外人真係所剩無幾.

原帖由 Lovely_Babybaby 於 11-11-21 16:02 發表
佢地係聯合醫院員工優先架.
果日IN 都有個家長係員工黎,
所以扣埋D 優先位,街外人真係所剩無幾.

哇哈哈哈...我估中左...
咁即係我望都唔洗望...
因為我IN都未有多份,
我又遲寄過去,
你有得IN已經好好了~~
再等下啦~~希望你有好消息!

係呀,我先生係聯合醫院的員工,可能因為咁,早d有offer,不過好似唔此15個位喎,我記得in果日有人問過,好似有廿幾個位!

12月18日就要俾留位費啦,我相信都會有d人放棄,所以可能之後仲可以收一批小朋友。
‹ 上一主題|下一主題