用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 培正面試日期會吾會影響取錄
go

培正面試日期會吾會影響取錄 [複製鏈接]

11月26日面試的會否比12月3日面試的機會大呢?

又以小組形式面試,仲要得5分鐘就見完,咁學校是憑甚麼準則挑選學生呢?

家長背景?問卷?定其他呢?

真係有d吾明白.......

高人可否指教?
   1    0    0    0

問題1不是!
家庭背景重要!

機會應該一樣, 但態度可能巳經唔同左....

小朋友可以自己入去唔喊, 有問有答; 家長背景重要,問卷更重要, 可以知道家長了解學校有幾深, 文筆, 用詞等, even問卷整潔度; 可以看到好多好多, 如誠意等...
+最後的運氣, 成功在望! good luck!

小朋友可以自己入去唔喊係基本要求, 另外家長背景, 問卷係會睇, 但最重要係小朋友係課室interview的表現. 今年咁多人考, 自己又睇唔到小朋友的表現, 大家平常心, 學校收唔收小朋友都要講吓緣份.

原帖由 stinkyrabbit111 於 11-11-21 20:30 發表
小朋友可以自己入去唔喊, 有問有答; 家長背景重要,問卷更重要, 可以知道家長了解學校有幾深, 文筆, 用詞等, even問卷整潔度; 可以看到好多好多, 如誠意等...
+最後的運氣, 成功在望! good luck! ...

回復 1# 豬仔媽媽 的帖子

仲有培正面試日期係唔會影響取錄結果, 大家放心.
‹ 上一主題|下一主題