用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 約克親身經歷供大家參考
go

約克親身經歷供大家參考 [複製鏈接]

0    0    0    0

2009年o個陣我幫阿女報o左間n1, 隔一段時間之後寄信o黎話我阿女歲數不足(9月頭出世)連面試機會都冇, 又隔o左一段日子之後又打電話o黎話有位讀唔讀? 真奇怪...
報名時又唔講清楚, 未in.過又話收...真係阿奇生阿奇...

唉..學之園未一樣..明明佢自己做錯嘢..話我錯..呀仔係細B..上年報N唔比IN..我未一早打去改報今年K..我連續2次打去問佢係未真係報咗今年K..(佢話無問題)但最後先發現無通知我INTERVIEW..INTERVIEW都過左..未打去問囉..串到爆呀..重話我記錯..(話我報今年N喎)...最大問題係..佢好似連我張FORM都唔見咗AND串到爆呀!我比面佢(學之園),如果下次佢再唔通知我N INTERVIEW..我一定打去佢老細到投訴佢呀!

回復 4# gisoleung 的帖子

which campus of LHK btw?

青衣學之園!

我都覺得York行政混亂,我今日出信要求取回取消留位張支票及書簿費支票,查問多次都無人回覆

老細...............你認識??????

原帖由 gisoleung 於 11-11-22 21:37 發表
唉..學之園未一樣..明明佢自己做錯嘢..話我錯..呀仔係細B..上年報N唔比IN..我未一早打去改報今年K..我連續2次打去問佢係未真係報咗今年K..(佢話無問題)但最後先發現無通知我INTERVIEW..INTERVIEW都過左..未打去問囉. ...

咁多人申請,咁多人打嚟問嘢,忙中有錯,情有可原... 如果有禮貌的話!

我個女在6月收了K1 主流, 2012入學, 之前交左600書費(6月), 10月學校說交留位費, 我最後冇交留位費. 好似話書費可以取回. 唔知係咪真係得? 唔知打電話去, 會唔會很快有答案呢?

原帖由 gskw 於 11-11-22 23:28 發表
咁多人申請,咁多人打嚟問嘢,忙中有錯,情有可原... 如果有禮貌的話!

Agree.

If polite, can have better tolerance.

If impolite...

我9月尾交表,10月尾都無收到通知interview,我打去問,個老師話未寄哂信,叫我等,到下一星期都未有,我又再打去,又叫我等,再下一個星期我再打去,將成件事同返佢地講,佢叫我再寄多次去,佢話可能唔見左,我每次打去d人都無咩禮貌,好似嫌我比麻煩佢咁,結果我無再交表,因為我對呢間學校已經大打折扣

我十月頭申請York,同期申請的小朋友都in完并收到結果,我就咩回复都無。打過兩次電話查詢,話轉頭復卻一直音訊全無,直至十一月中收到講座邀請信,但對呢間學校都心淡了,所以最終放棄左!

之前比錢洗礼係york ?
是嗎?

回復 7# QQ1125 的帖子

乜留位費可以攞返咩?我都交左留位費及書簿費,我都想退,我記得好似係得書簿費可以退。等我都快d寫信去退先。btw,我上星期四、五及今個星期一都打過去問同一樣野,一直都無人覆過我,對佢地行政有d失望。原本打算york做backup, 現在決定如果無較好的學校收就留返係讀開N的學校繼續讀。我唔想日後打去學校問呀仔d野時無人理我。

無錯.
我之前O係度COMMENT呢樣野唔好..俾D YORK家長插到我暈...

原帖由 lnp 於 11-11-23 01:29 發表
之前比錢洗礼係york ?
是嗎?

回覆 7# QQ1125 的文章

銀行未過數,你索性打去銀行cut 佢票?!

多謝分享.

查實我小b都有報yk, 本來是今星期in. 不過我最終都放棄唔聽簡介,唔in了... 因為佢張咁的回條,我和c6睇完都覺得...
bad feel.....

其實我諗呢D情況每一間都會出現, 由其是今時今日. 我諗除左家長外, 每間幼園D老師都攪到疲於奔命, 有時出錯真係在所難免, 試問下自己係自己過往在工作上未出現過嗎? 再者在下覺得如果家長們真係咁有心去讀果間幼稚園, 如電話唔覆, 仲唔有咁快得咁快走去學校度問? 其實INTERVIEW我覺得真係雙向的, 人IN你, 你都係IN緊間學校啫, 唔岩咪算囉, 唔駛同佢勞氣O既.
‹ 上一主題|下一主題