用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 維多利亞(何文田)國際幼兒園 請渣車送子女返何文田維多利亞的家長注意. ...
go

請渣車送子女返何文田維多利亞的家長注意. [複製鏈接]

你地送子女返學時, 真的不可以甘自私,
成日泊晒你地架私家車在迦密村街 (即近百佳條街).:;pppp:

果度係吾可以迫車等人架,
你地要送子女返學,
為何吾可以等小朋友下車后,
兜個圈再番黎 ar??

每朝就系你地 d 車搞到其他車過吾到,
水洩不通, 個個都趕番工番學啦,
我個仔架校車就成日搞到上左車都走吾到,成日遲到,

后面排晒長龍, 司机就不停"響安",
搞到樓上 d 居民朝早無日安寧.

前 2 日比個大肚婆架車頂住,
d 人勁"響安"都 5 理,
大無私樣 & 漫條 C 理甘上番車,
大佬 ar, 大肚都 5 係大晒.
後面 2 架車差 d 打架.

好多人己向維多利亞及議員投訴,
d 差佬成日抄你地都系甘,
可能你地大把錢 la,
但吾好累人啦吾該.

你地身為家長,甘缺德,
自私, 吾理人,
無教好你地 d 下一代??????

0    0    0    0

好支持你, 因為我早,午都見到呢個情況! 其實呢班家長都好厚顏, 都唔以身作則, 又點會教好下一代

我眼見條路 d 的士&貨車有停,
都吾會停甘耐喎,上落完客即走,
就算有 d 貨車真係要停,
都系因要搬野同落貨.
但 VIC d 私家車夠膽死停 5-10分鐘,
響晒安都吾理, 就糸方便佢地落完黎
即刻彈上車,呢d 家長實在無品,
其實佢地可以落客后,
兜2個圈番黎都得掛,
如果得一個人無司机,
甘可以泊在旁邊斜路都得,
起碼條路都闊 d ar~~

情況仲變本加厲, 自私, 自私, 自私, 自私, 自私, 自私....

星期一仲有架 7人車打死火燈泊在對面線,
司机位明明有司机, 阻住 d 車比后面 d 人 砵都無反應,
自私, 自私, 自私, 自私, 自私, 自私....

其實行50步上斜已經有停車場, D細路行幾步會死咩. D的士唔會停係度等人, 貨車通常泊前好多, 唔會阻住個路口位. 同埋人地打劫, 唔通你又去打劫咩. 唔好賴人地做得唔好, 當攞正牌阻街LOR.

做BB家長唔好老馮咁要入就你個細路 果度有救護車要出入, 真係唔好咁自私LOR.

布希亞 發表於 11-12-6 12:52
個條街根本長期多貨車停,又多的士停,仲有好多學神、路試考試,就算冇間幼稚園,交通情況都唔會改善好多.. ...
我住左係度三十幾年, 冇幼稚園真係唔係咁LOR. 學神行得慢, 但唔係停左響度.

回覆:請渣車送子女返何文田維多利亞的家長注意.

超黑人憎, 等人就開遠d la

回覆:請渣車送子女返何文田維多利亞的家長注意.

缺德,有錢讀但父母冇品,可笑+可耻

‹ 上一主題|下一主題