用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 學校唔俾家長係學校俾藥學生食
go

學校唔俾家長係學校俾藥學生食 [複製鏈接]

我個囡氣管唔好, 一呢D天氣就會氣管收縮, 間中會連續幾日食放鬆氣管藥, 今日去到office話唔俾食藥小朋友返學, 佢話就算校長知個小朋友有食藥, 一定唔會俾佢返學, 佢話食藥既小朋友應該係屋企休息, 但我個小朋友no fever, no counghing, no running nose, no contagious disease. 咁點解唔可以返學呢? 如果有D allergies, for example ear infection, 要滴耳仔一星期,咁係咪又唔駛返學一星期呢?
   0    0    0    0

簽名被屏蔽

原帖由 reneeleung 於 11-11-30 14:39 發表
我不知你的小朋友讀緊咩學校,我都好明白你的心情. 坦白說, 但在這裡說出來對你小朋友好似無咩幫助.
你試下同學校溝通下.

係, 多謝你明白, 但我小朋友讀國際學校, 如果要同校長講就要用英文, 我講就得, 但一要寫formal 既email, 就企咗係度, 所以希望呢度會有人幫到我. 如果有人肯幫我draft就好啦.

簽名被屏蔽

good idea, 你真係好人, 肯回應我. 因為我真係為咗呢件事都幾唔開心.
‹ 上一主題|下一主題