用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖三一出了結果
go

聖三一出了結果 [複製鏈接]

今天開信箱收到信, 結果意料之內不收! 當日問校長收多少K1生, 她說只收36位時已知無望! 但都替成功者高興!
   0    0    0    0

waiting 定 reject ? 如是waiting, 聴聞是先到先得, 最好立即reply.

36個位...唉..好少位呀!!...我上次呀仔IN 靈糧之後...靈糧先講得20個位...IN得好好都係得WAITING...其實可否IN前出個POST出來話學校得多少位..唔洗家長浪費金錢及心機呀!

回復 3# Kittyicat 的帖子

Reject Letter

出乎意外地, 收左我個仔~~~~~個日老師IN既時候, 冇乜理我個仔, 好少留意佢, 我已專登係甘同我個仔講野, 引老師注意, 但老師都冇乜采我地, 我諗住唔收架啦, 真係唔知佢地收生準則係乜野 BTW, 今年聖三一收左幾多張表呢???

回覆 5# miio 的文章

好開心收左阿女,你地收左的是否都讀緊另一學校的N班全日班?

我仲未收到信!係咪offer信,waiting 同reject信都係一齊寄出?

Rejected.......

reject too...
有冇人係waiting??

我都收到offer 係 waiting, 我想問你地封信真係寫住未被取錄架 ?

因為我知道靈糧堂就算REJECT都係叫備取生架

收到聖三一,收阿仔K1,都好開心!昨日才收到信!

原帖由 gisoleung 於 11-12-5 13:29 發表
36個位...唉..好少位呀!!...我上次呀仔IN 靈糧之後...靈糧先講得20個位...IN得好好都係得WAITING...其實可否IN前出個POST出來話學校得多少位..唔洗家長浪費金錢及心機呀! ...

其實係網上有得看的,你打(幼稚園概覽)就會SEARCH 到你想看的幼稚園收生數目。

回覆 2# shirleysung211 的文章

我見你個仔仔本來讀緊迦南, 甘你依家會比佢轉讀聖三一?何解?

原帖由 Kittyicat 於 11-12-5 13:21 發表
今天開信箱收到信, 結果意料之內不收! 當日問校長收多少K1生, 她說只收36位時已知無望! 但都替成功者高興!

Me 2, 都替成功者高興!.

open day同個主任傾過, 減埋d有兄姊之類只有廿幾個位. 佢話我應去年報N (我地去過, 但c6話唔想阿仔報N)

而佢地既target係幫d雙職難湊小朋友既家長. 問我時我答姐姐湊...

原帖由 miio 於 11-12-5 16:30 發表
出乎意外地, 收左我個仔~~~~~個日老師IN既時候, 冇乜理我個仔, 好少留意佢, 我已專登係甘同我個仔講野, 引老師注意, 但老師都冇乜采我地, 我諗住唔收架啦, 真係唔知佢地收生準則係乜野 BTW, 今年聖三一收 ...

我問個主任話有成500人.

今日收到信!都係rejected!

佢地有分正取生, WAITING 同 REJECT 架, WAITING既媽媽你地要留意MISS CALL學校會打比你地的, 註冊係13同14號, 祝WAITING既你地有OFFER啦~~~~

回復 5# noeltsui 的帖子

你又幾心水清,仲知我仔仔讀cannan,haha! 係的,我想要d會有聖經課程讀的幼稚園。cannan無聖經課程。only書本,同會教祈禱。

my  daughter 0910 small b got offer too.
we are so happy as this school is our first 2 choices.
we are working parents and my daughter is studying N class. --> fulfill the criteria?

‹ 上一主題|下一主題