用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有無英國文化協會學過小學english?? please comment?? ...
go

有無英國文化協會學過小學english?? please comment?? [複製鏈接]

有無小朋友在英國文化協會學過小學english?? please comment?? thanks!!
   0    0    0    0

醒目開學勳章

1對16, 多數做小組討論. 大家D英文都唔太好. 有用嗎?

Any other comments???

但價錢不平宜呀!

BC 太大班上課,價錢都要成佰六七蚊,相比小班1:2-4都喺二佰頭,我覺得唔值兼小朋友吸收唔到,如想針對成小朋友弱項就要單對單!

BC 太大班上課,價錢都要成佰六七蚊,相比小班1:2-4都喺二佰頭,我覺得唔值兼小朋友吸收唔到,如想針對成小朋友弱項就要單對單!

BC 師資有保証, 有 group activities, 但太大班.

1:1 針對性學習, 師資看你點選擇, 價錢一定貴, 冇同學, 冇得玩 drama or role play.

各有長短.

Any other comments???Please help!!

我個仔自K3上呢個堂,而家P1,共上左1.5 年了,而家佢好有信心講英文。

佢地上堂都係玩下玩下甘學,唔會教咩grammer個類,比較著重learn by experience/group exercise。

不過甘,每個人都有唔同既學習環境及對英語的敏感度。

我另外個女今年只係K1,無上BC的堂,但因為係國際班N班及K1班上堂,一樣好有信心講英文。

所以,我覺得最重要都係點樣比到個英語語境過小朋友,先最重要。呢 D course時間始終都係少,一星期只有一堂,每堂只有1.5 hour,夠唔夠真係見人見志了。最好都係學校能提供較多的英語機會比小朋友。

如果小朋友是比較被動的、OR SHY的、就不適合了、人数太多、老師理不到所有学生。 我女児参加過SUMMER班、didnt work on her.  其実不需要1対1、不過小組形式是適合的。 Everyone gets a higher chance to speak in a small group and children are usually less shy in such an environment.
Mighty
love you for you
自分に負けるな!!

我女兒讀P3 上了BC 幾個月 個人覺得有用 已交下期學費。只建議到金鐘上課 , 師資和設備會好些

我仔由p1開始上BC的堂(在金鐘), 而家P3, 覺得唔錯, 雖然教授課本的內容不是很深, 但佢地主要教common expression, 以role play為主, 如1對1反而不能含有drama成份, 各有各好. 人數方面我都係覺得多左d, 如能在10人以下就更perfect了. 我仔而家課室4張圓枱坐14-16人, 每堂都進行每枱比賽, 有best table獎...小朋友互動d, 但一般比較noisy...

anymore comments!! Thanks!!

我囡囡讀小六,上學期在華仁書院上堂,她覺得很容易,又很輕鬆和開心,但對考試幫助不大,所以我都要面對現實找其他補習了。

Any oral speaking lesson in BC ?
‹ 上一主題|下一主題