用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 自行兩間面試日相同?
go

自行兩間面試日相同? [複製鏈接]

心儀的兩間中學面試日期相同, 1. 沙崇 2. 沙培都是24/3 , 咁點好呢? 如時間都撞係咪要放棄一間? 同學校改時間係咪唔好呢?
   0    0    0    0

你點知是相同呢? 你交了嗎? 通知你面試了嗎?

簡介會時or 上佢地個網有寫明架ma

你試下將兩間學校的報名時間盡量隔開,例如一間一月頭報,另外一間月尾臨結束時報。我發覺如果學校係跟報名時的登記號碼作次序而先後處理的話,扣除唔成功的申請,都有機會避免時間相撞,先交的可能在上午in的機會高,遲交的下午in的機會較高。
:verycold: :verycold: :verycold:

kuromima 發表於 12-1-5 15:29
你點知是相同呢? 你交了嗎? 通知你面試了嗎?

好多學校都有寫明預算面試日期,最好快快上去學校網度看看!
:verycold: :verycold: :verycold:

ohnono 發表於 12-1-5 18:53
你試下將兩間學校的報名時間盡量隔開,例如一間一月頭報,另外一間月尾臨結束時報。我發覺如果學校係跟報名 ...

THX! 但有的時根據排名黎排interview 時間

我上年睇到有學校係跟註冊時的號碼排再分組,4-6個一組,寫明時間,愈早報就愈早面試。
如果你話係in random都有可能,不過排名就好大機會唔會。
‹ 上一主題|下一主題