用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 討論一下官小老师,管理层的質素等
go

討論一下官小老师,管理层的質素等 [複製鏈接]

0    0    0    0
簽名被屏蔽

政府既學校系咁樣,有名你叫官校,梗系官潦啦

回復 talent2000 的帖子

Can you elaborate more of the accusation of your friends?
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

乜樓主你或你朋友會天真到認為直資同私校老師唔會偏心,厚此薄彼咩?老師係人,人就會有個人喜好,就會偏心,問題唔在是否官校,而係你或者你朋友小朋友是否被寵愛個個/被針對個個

foine    發表於 12-3-24 12:13
foine    發表於 12-3-24 12:13
ANChan59  That's why I asked for elaboration?  發表於 12-1-26 17:36

Lilo 發表於 12-1-26 11:29
乜樓主你或你朋友會天真到認為直資同私校老師唔會偏心,厚此薄彼咩?老師係人,人就會有個人喜好,就會 ...

Agreed!!
****未經本人許可, 不得轉載****

小兒是讀官校, 都有類似的經驗, 但都冇辦法因怕投訴會影響操行, 只可以引到個仔唔需要人比人啦....!

其實間間學校都會有管理問題, 人本性就是這樣一定有偏心, 只不過發生在不同的學校.  何必要標籤是官校才有呢?  其他學校一定無嗎?
我朋友是津校小學教師, 她都說校長都有自己的愛將 (=偏心/特別信任於某些老師), 同事會鐘意某些同學, 這是事實!  事事是間學校都一定有!   如果無. 請你和你的朋友向大家講一下.

回復 peipeibb 的帖子

我仔仔也讀官校,有一次他被同學撞倒,但他回家和我說,(已原諒了同學),還說他的班主任對個個同學都咁錫~可能老師處理得好,其實,不要說老師,普通人有時也會特別喜歡某個,或不喜某某......不出其,只有評價處理得好唔好.
‹ 上一主題|下一主題