用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 想請問有關根德入學既問題
go

想請問有關根德入學既問題 [複製鏈接]

我BB雖然有排都未讀書,但我留意左根德好耐、好興趣,但有一D問題想問問各位根德媽媽:

1. 我BB係11月頭出世,如果報根德,就一定要做大仔。其實值唔值得等一年做大仔係根德讀呢?
2. 根德係每年大約咩時候開始收K1新生架?到時我可以上網留意下。
3. 如果想BB面試好D,之前要針對性比佢咩training 會合適呢?

唔該各位解答。
   0    0    0    0

1建議細仔那年要考!
  因為很難入,若沒考上,第二年再考有實際經驗。
若考上,就讀吧!根德園的功力就是小B讀起來也無難度!
2大約九月
3請找其他網站,有很多參考資訊的!
加油!

醒目開學勳章

kv 收生2011年開始轉左, 11月出世一定只可做大仔 & 無得考2次架喇, 睇下 kv 果web 啦.

請問我仔仔10月出世都要等多年做大仔嗎?

回覆:weds 的帖子

上年報考(即今年入讀K1)的出生日期cutoff係至2009年10月31日。

回復 pigpig33 的帖子

Thank you so much! 我仔仔10月中出世,之前都聽人講過上年開始唔收細仔,我仲驚緊連報都無得報,宜家放心好多啦!我真係好鍾意呢間學校,未有bb前幾年我已經諗住等第時有小朋友,一定會報根德園。Thank you so much! 我仔仔10月中出世,之前都聽人講過上年開始唔收細仔,我仲驚緊連報都無得報,宜家放心好多啦!我真係好鍾意呢間學校,未有bb前幾年我已經諗住等第時有小朋友,一定會報根德園。

‹ 上一主題|下一主題