用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 我想請影子老師呀﹗
go

我想請影子老師呀﹗ [複製鏈接]

請問有冇人介紹呢?
我仔小一,九龍城區讀書﹗有特殊需要、專注力不足﹗主要協助學校生活,最好在校完成功課﹗

請幫忙.... 有興趣OR有人介紹就PM我啦﹗THANKS
   0    0    0    0

請問你個仔係咪讀local school? 本地學校是否可以請影子老師?咁係學校要求定係自己要求?其實可否媽媽自己嚟做番呢?咁可能會更能了解阿仔在校情況!

我自己做影子喳,我做左三個月依家已可跟大班,現在只是dict,仍要出現,你囝囝食藥後仍沒有改善嗎?加油!

依家請補習老師放學做功課都6K一個月,如果加多幾K可以有人同佢番學樣樣提佢,應該會好D,不過我估好難請到人囉....

有人介紹請幫幫手啦﹗

食藥,都係未改到D 衝動行為,例如出位攪野等等..... 下星期見醫生時睇下仲有咩藥可以試囉...

醒目開學勳章

annaanna 發表於 12-3-23 09:42
依家請補習老師放學做功課都6K一個月,如果加多幾K可以有人同佢番學樣樣提佢,應該會好D,不過我估好難請到 ...
做得呢類小朋友既家長,如果真係想小朋友有進步, 最好自己跟返,起碼咩進度,覆診都可以同醫生傾

pipi331  有頭髮無人想生LA痢, 生活迫人... 亦唔代表唔做嘢自己搞番就實得,有機系雙失.  發表於 12-3-26 14:24

回復 小雄維尼 的帖子

如果我唔番工,邊有錢請人幫阿仔呢?除左SHADOW,仲有DAN DR. 呢?仲有針灸呢?精神科醫生呢?

所以我都係請人做,起碼唔會LOSE LOSE

masterunion  你針灸去邊度做?? 我試左浸大, 朋友就試過廣華  發表於 12-4-18 15:42

醒目開學勳章

annaanna 發表於 12-3-26 17:02
回復 小雄維尼 的帖子

如果我唔番工,邊有錢請人幫阿仔呢?除左SHADOW,仲有DAN DR. 呢?仲有針灸呢?精神 ...
你仔而家咩情況,嚴重嗎?針灸醫生有無話做完可以幫到幾多?

自己跟係最好的, 我停工一年, 睇住個仔進步, 但生活迫人, 有時都係好無奈, 我也決定今年兒子上小學也不工作, 再跟多一兩年先再出來做, 唯有不去上太多堂, 儘量自己買書睇完再教佢, 因為多時間訓練, 有時進步係比錢人訓練好好多, 大家努力

回復 annaanna 的帖子

我停左針灸,因為依家清緊重金屬﹗
‹ 上一主題|下一主題