用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 SC 今日收到信了 (PN)
go

SC 今日收到信了 (PN) [複製鏈接]

Waiting list ....
   0    0    0    0

引用:Waiting+list+....+

原帖由 史科菲 於 12-03-22 發表
Waiting list ....
我係新手媽媽,唔好意思請問SC係邊間?

SC = St Catherine

我阿仔都收到Waiting list回信, 不過我初初以為連信都冇, 因為佢那次考得頗差, 有Waiting list都好意外!

係SC = st catherine.  眼見咁多人都入到仲要係細B, 自己個小朋友大B都唔得真係嬲... 雖然我知道唔係入硬, 不過都唸住有機會, 宜家失望而回 ....

史科菲 發表於 12-3-22 19:48
係SC = st catherine.  眼見咁多人都入到仲要係細B, 自己個小朋友大B都唔得真係嬲... 雖然我知道唔係入硬,  ...

我想問2013-2014 應該係邊個月開始留意報名?? 報pn 要唔要分校網,跟地址?? 另8月31日係大b定細b???

tc001039 發表於 12-3-23 02:06
我想問2013-2014 應該係邊個月開始留意報名?? 報pn 要唔要分校網,跟地址?? 另8月31日係大b定細b??? ...
校網只係apply 於小學。
通常學校都係9月1日(開學前)計算是否夠2歲可以入學,但有個別學校8月份開課,咁如果8月中開課的學校,8月31日出世的BB在開學時就不足2歲了。呢d學校咪可能會將8月份出世的小朋友計細B。所以個別學校是不同的。
如果SC的PN,今年係1月份時報名的,每間學校收表及面試日子有不同,要逐間check的。

lingan 發表於 12-3-23 02:11
校網只係apply 於小學。
通常學校都係9月1日(開學前)計算是否夠2歲可以入學,但有個別學校8月份開課,咁如 ...

明白...謝謝....
‹ 上一主題|下一主題