用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 我個A仔越來越好玩
go

我個A仔越來越好玩 [複製鏈接]

近來囝囝進步多左,而且好搞笑...

佢而家會改歌詞。例如:好味道->好核突;大家明天再相見->大家明天去公園。有時有會幫音樂配歌詞,用一句"我想飲可樂"...唱晒成首歌。仲會邊唱邊跳,動作好難看,不過好好笑

有次問佢邊個係大邊個係細,佢故意選錯,跟住望住我睇我個反應,然後邊暗暗笑邊講:"搞錯左"

有時就唔知好嬲定好笑,問佢要乖/做功課,明唔明,佢就好快答"唔明"

0    0    0    0

我个仔又系甘样喔!!!前排喜欢改歌词,又特登叫有甘上下年纪的校长做姐姐(搞到个校长好开心!),叫逼他搭
校车的姨姨做婆婆,当时我估他搞错晒dConcept,不过我现在又猜他是有心这样说的,因为常常见到他鬼灵精怪的干笑说相反词,常常一时把人激死,一时把人“lun"死,不知他是A仔的人仲以为他好识说话把口朗过油

NadiaMaMa loves HarisMingMing and HarisBaBa !!!!!

係呀,有時佢真係冧死人。佢次次睇完奶粉廣告,就會走過來攬住我講電視個句"我愛媽媽"。
有次問佢鐘意爸爸定係媽咪多D,佢話爸爸,咁我話你今晚同爸爸瞓啦﹗佢即刻話"要同媽咪瞓" 咁我再問佢鐘意鐘意爸爸定係媽咪多D,佢即刻好大聲話"媽咪"。

A仔即係autism自閉症

回覆:我個A仔越來越好玩

其實佢哋會唔會醒目到過咗龍,鐘意自己有性格d。li-ke時係正常。

‹ 上一主題|下一主題