用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 港大同学会开放日
go

港大同学会开放日 [複製鏈接]

今天去了简介会,先知道为什么咁多人拣呢间学校。

学校好注重活动教学,自主学习,训练学生探究。

功课不多,每天四份,一小时可做元。

小一,二不用考试。好像小朋友学到很多东西但好开心,好活泼。

师资也不错,老师都是学士或master, 也有七个NET。

看完我们都几中意呢间学校。

重有明天礼拜日,大家可以去看看。
   4    0    1    0

醒目開學勳章 王國長老

回覆:港大同学会开放日

多謝賞面,我做足兩日義工,好tired, 但見辦得咁順利成功,咩都抵返

原来你是他们的家长?现在几年级?

醒目開學勳章 王國長老

引用:原来你是他们的家长?现在几年级?

原帖由 GAT 於 12-05-07 發表
原来你是他们的家长?现在几年级?
小二及小六

醒目開學勳章

我星期日都去左聽講座同參觀,印象最好好。
特別係:-
梁同學 - 佢係帶領我地去參觀學校"導賞員"。
另外在禮堂門口,有一位女同學 - 我去了洗手間,我老公在等我。這位女同學主動問我老公係咪聽講座?須唔須要帶佢去?

我都好喜歡這間學校,小朋友醒目乖巧,老師校長好平實~~亦都覺得好合適我的小朋友啊!!!

醒目開學勳章 王國長老

好開心聽到大家都讚佢地,好多人都擔心活動教學小朋友會吾會好曳,我心唸吾係啊吾通我要求低?
尋日我女負責睇耆康會counter(即砌圖遊戲果檔),佢同我講,好開心,因為成功幫公公婆婆賣哂d耆康面,幫佢地籌到錢。我知道佢咁識唸我都好開心,呢d就係學校一直推行生命教育+活動教學嘅成果,至會培養到一班自信大體又為人著想嘅學生

KooKoo    發表於 12-5-8 11:50

簽名被屏蔽

Interview is on activity-based? So no need wear too elegant for girl? Kindly advise

回復 eggmama 的帖子

女仔著得欺文去面試就OK 了, 唔需要太隆重, 因為第一次面試主要係在課室內玩集體遊戲(大概8個小朋友)。

iwff

醒目開學勳章 王國長老

Yes, 吾好太求祈地casual, 我果時都係揀件亮麗d嘅上衫加條扯布褲(牛仔褲又似乎太casual, 麻質褲玩兩玩就縐晒最好避免)

小六生说只有一半同学去他们的书院。请问其他的都去那些中学?

醒目開學勳章 王國長老

引用:小六生说只有一半同学去他们的书院。请问其

小六生说只有一半同学去他们的书院。请问其他的都去那些中学?
邊隻傻豬話一半

醒目開學勳章 王國長老

哎呀末打完,舊年中學轉校長,所以多人走,都係走左40几個。今年又穩定返,暫時我女果班聼講走3個

醒目開學勳章 王國長老

見你寫簡體字,你當時講普通話嗎?會吾會傻豬將「一般」說成「一半」呀

我已聽了兩年簡介會, 真係好鍾意間學校, 其中社區服務係我最欣賞的, 但可否問下學校會否講一套但真實又係另一套呢? 請指教...

梁同学说的。他去st Stephen.

Thx, maybe need to find dress-short

醒目開學勳章 王國長老

引用:梁同学说的。他去st+Stephen.

梁同学说的。他去st Stephen.
我知我班有3個男仔走,其中一個正是去st Stephen, 莫非係佢?戴眼鏡吾高大的梁同學

‹ 上一主題|下一主題