用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 九龍灣 math monkey 拖慢進度
go

九龍灣 math monkey 拖慢進度 [複製鏈接]

九龍灣 math monkey 浪費學生時間,上學期完結時我小朋友做評估成績優異建議升班
升班後學加三完全無難度,數數去到1000。
因他們收了新生想和我小朋友組班但她程度不足,剛剛老師辭職(半年四張新面孔)結果連續兩堂要拖慢我小朋友學習進度等佢個新生追程度,等佢新老師下個月上完陪訓班到任,要我仔學番學加二,數1-30
   1    0    0    0

你應該諗清楚佢係咪真係適合你小朋友,錢比左出去唔係問題,最重要係達唔達到成效~

我前幾天帶小朋友上去做assesment, 得出成績是我的小朋友只有一part (認識朋友數字)不了解, 而其他是全對的.  她們建議上初級課程, 於是我問用幾耐時間學完一個單元課程, 她們說須要4個月時間.  我感覺是太慢了, 為何要用咁長時間來學1-10的朋友????  
我嘗試問她們可以看看妳們給小朋友做的練習紙嗎?  答案是NO!
她們好像不願意說.  在整個課程我只知道其中一part是玩遊戲, 講真誰家的小朋友不喜歡玩遊戲呀?!
作為家長我只是想了解課程多些, 和是否真的合適我的小朋友!!!

我個小朋友係嗰度學了差不多二年,又ok呀! 他們的課程單張好清楚寫下課程內容,每level有三部份,每part要學16chapter,一堂一chapter,完成16堂有一test,除非test fail,好難拖到時間,亞仔今年K3,讀level1 module 3,剛學完time, money, days and dates,用英文教材,很有用,功課又唔多,又令佢明白。升小希望有時間繼續學。
‹ 上一主題|下一主題