用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 如果自行果間無收到, 叩門既機會是否也一樣小? ...
go

如果自行果間無收到, 叩門既機會是否也一樣小? [複製鏈接]

如果自行果間無收到, 叩門既機會是否也一樣小?
   0    0    0    0

回覆:米仔蘭 的帖子

不一定,自行interview可能只差小小就可以入到,大抽獎又選同一間學校第一學校會覚得你有誠意,比其他學生可能有advantage.如果真的很想入何防一試。

[imhttp://f20.yahoofs.com/hkblog/QxQNJuaZBxbMC83Zvzc-_2/blog/ap_20080328124932397.jpg?ib_____Dvg8knZgQg align=right]

謝謝寶貴既意見, 我差點想放棄.  請問有沒有人試過這樣情況, 最後叩門入左?阿女, 期未3次都考得不錯.

回復 米仔蘭 的帖子

上年小兒就是這樣, 自行和大抽獎都失敗, 雖然派到入一所英中, 但吾係心義中學, 所以有叩門 (自行那所, BAND 1A 中學, 都幾出名), 最後成功咗, 這一年他讀得很開心(成績都吾錯), 所以吾好放棄.

想問叩門到自行已見那間, 需要重新再影印所有資料嗎?

間間唔同,我見既其中一間講明只要補冇既文件,唔洗由頭交過
‹ 上一主題|下一主題