用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 煩惱的抉擇 - 那個英文文法班才是好呢?! ...
go

煩惱的抉擇 - 那個英文文法班才是好呢?! [複製鏈接]

囝囝剛剛升讀小一,我想報名以下其中一間英文中心學英文文法,請各位比比意見。

(1) 佐敦的 Learning PXXX     (2)  太子的  SuperKXX      (3) 太子的Kiddie SXX

PaPa  (1)和(3),可否PM我詳情資料嗎?  發表於 12-10-1 00:20
   3    0    0    0

回覆:choihy 的帖子

(2)唔係你想讀就有。

我仲未去報名,我都知會入落waiting list。但都會去報名先。

(2)我等左成年都無
(3)有得免費試堂...你可以試過先....

我都知道有免費試堂,我已經預約左去試。

上星期六阿囝到左太子的Kiddie SXX 上左一堂免費英文文法班試堂。真係估吾到係真係無收任何費用! 問完報讀時間及價錢,仲係無sale我,由得我自己打電話上去決定,感覺無壓迫感‧
阿囝上完堂感覺開心,全堂用英文授課,導師似係ABC。有兩板功課,對阿囝本身既程度,有D難。

回覆:煩惱的抉擇 - 那個英文文法班才是好呢?!

可以分享多些上課的模式嗎?一班多少人?幾$同一堂幾耐?會教gamma 還是只做練習?會考慮報名嗎?謝

would u mind share more? i have the same headachevas u......thx

回復 choihy 的帖子

do you have their website so I could serve their info?

Many thanks

回復 tws2010 的帖子

Web-site has pm to you. My son also attened their course for about 3 years. You can ask me if you have any question about this centre.

回覆:jannielam 的帖子

Would you mind also pm to me? Thanks

回復 jannielam 的帖子

Many thanks Jannie.  I will check this out.

回復 ivyfa 的帖子

HI Ivy,

I have PM you already.

回覆:tws2010 的帖子

Thanks

我囝囝其實係剛升讀小一,由於幼稚園既英文程度麻麻地,所以要惡補一下。返左呢間英文中心,阿囝開始有番dd英文文法意識。阿囝話上堂既導師全英文講,一句中文都無,課堂每次都有默寫、文法教學、同埋即堂做練習。
‹ 上一主題|下一主題