用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Kentville面試考D咩, 形式是怎樣?
go

Kentville面試考D咩, 形式是怎樣? [複製鏈接]

如題.............
   15    0    0    0

回復 llkllkllk 的帖子

形式就係入到去跟number排隊,到就有一位老師問家長,另一位老師就會問小朋友,老師會問下小朋友介左片未,邊個照顧佢日常生活,通常帶小朋友去邊到玩多,係屋企鍾意玩咩玩具,仲有點解要揀呢間學校,對我地有學校咩期望等等!至於小朋友就問叫咩名,幾多歳,老師就比d拼圖叫佢配對!最後就唱首歌仔!小朋友大概就係咁,因為我又要留心老師問我嘢,小朋友問題個part我可能我唔係聽得太清楚,如有遺留請各家長補充.謝謝!

引用:回復+llkllkllk+的帖子 形式就係入到去跟n

原帖由 Amymichelle 於 12-10-12 發表

形式就係入到去跟number排隊,到就有一位老師問家長,另一位老師就會問小朋友,老師會 ...
thx sharinh

Amymichelle 發表於 12-10-12 16:28

形式就係入到去跟number排隊,到就有一位老師問家長,另一位老師就會問小朋友,老師會 ...
哈...咁就真係大獲啦...
我個女未介片...
仲未識講自己叫咩名,
只係講到個名既其中一個單字...
仲要佢大小姐肯開金口先會講...
幾多歲佢只會同手指來表示=.=
唱歌就簡直冇可能...
因為家下PN有教佢唱歌的,
但因為佢未識講全句野既關係,
通常佢心情好果陣只會哼一舊舊火星話出黎...=.=
真係陰公= =
睇怕我個女真係做炮灰了......

fungcarmen  你個女幾大?  發表於 12-10-16 11:52

引用:Quote:Amymichelle+發表於+12-10-12+16:28+

cherryird 發表於 12-10-12 18:11
其實就算做唒學校要求都未必收,舊年4個朋友連我仔一斉考,唱埋歌,最後都5個無收

...
所以都唔知係用咩準則黎收小朋友...
算了...
到時先算啦...
家下我都唔想硬TRAIN佢...
只會搞到個我同個小朋友一齊痴線...=.=

回復 cat8141210 的帖子

冇錯,一切以平常心,因為我相信每個小朋友都有自己嘅潛能不要給小朋友同自己太大壓力,佢地會發揮得更好!

回復 cherryird 的帖子

Hello,

Totally agree!!! My daughter is 02/09!! Big BB, also followed all the instructions and sing a song too!!
WAITING LIST finally~~~ so disappointed!!!

我非常非常之喜歡KV, 但唔好問我点解!! 情意結~~~其實我等到今時今日都重等緊KV call me!!!

等 CALL WAITING 等到我老公都話我儍!! 我自己係唔忿氣!! IN 6 間 5間收!! 但就係KV 唔收,
唔通我個女真的咁差???

所以各位家長, 現在的 interview 真的是一場耍我們的遊戲!! 不要太看重得失~~~take it easy!!

GOOD LUCK ALL~~~

佢地喜歡斯文的小朋友or 活潑的小朋友呀? 好擔心...

回復 KTP 的帖子

其實佢地比較鍾意斯文嘅小朋友,但係都有活潑嘅!

回復 WJoyce 的帖子

其實唔洗灰心,我有兩個朋友,一個開左學先call,另一個就啱啱上個禮拜先call左!Good luck

回覆:Amymichelle 的帖子

下?奌解咁遲call?人地都返緊學la

回復 Amymichelle 的帖子

Thank you!! 唔係灰心!! 只係心有不甘???

deldel
del
del

引用:Quote:原帖由+cat8141210+於+12-10-12+發表

原帖由 cherryird 於 12-10-12 發表
其實就算做唒學校要求都未必收,舊年4個朋友連我仔一斉考,唱埋歌,最後都5個無收

...
我個仔表現都好好,都有唱歌,但都唔妯

引用:回復+WJoyce+的帖子 其實唔洗灰心,我有兩

原帖由 Amymichelle 於 12-10-12 發表
回復 WJoyce 的帖子

其實唔洗灰心,我有兩個朋友,一個開左學先call,另一個就啱啱上個禮拜先call左!Good luc ...
我個囡嗰班啱啱上星期一有新同學嚟

回覆:Kentville面試考D咩, 形式是怎樣?

嘩。估唔到10月仲call waiting 喎

引用:Quote:原帖由+cherryird+於+12-10-12+發表

原帖由 Andymammy 於 12-10-13 發表
我個仔表現都好好,都有唱歌,但都唔妯
老師仲要in埋家長。吾單止小朋友。

‹ 上一主題|下一主題