用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人知道美孚地利亞幼稚園好唔好?
go

有無人知道美孚地利亞幼稚園好唔好? [複製鏈接]

知道它是英文幼稚園.但好壞評價都有.

有無人打算報? 可否給一些意見?
   2    0    0    0

回覆:有無人知道美孚地利亞幼稚園好唔好

有學卷的嗎?

有學卷,個人意見,不喜勿插,admin惡,學生有印巴尼泊以日本都有,可以學到多國語言嘅,但民化都學埋,比較難搞

回復 fredachowct 的帖子

That's my concern

回復 fredachowct 的帖子

請問你的小朋友讀緊嗎?

回復 hidingdong 的帖子

唔係,不過玩開嗰個公園都有幾個讀呢間,有同啲媽咪傾,又有觀察過啲小朋友

我仔讀緊K1, 2個半月, SO FAR 都中意返學.
K1 未開始英文授課. K2開始先會90%英語授課.
唔知係咪因為3歲, 開始會在家唱返學校學的歌仔. 又會自己COUNT ONE TO TEN.
而家開始教 ELEVEN - TWENTY (唸口黃咁數)
中文字學左 人,口,手,山,天,耳,牙, 1-4, 字母,
有PHONICS, 話我仔上PHONICS堂唔專心.
有教普通話, 我仔識同小朋友講 ni hao, 但好少在家表演. 唔知學左乜.
C6覺得課程淺. 我都認同. 但自己個仔係發展慢果批, 淺D都唔係壞事. 咁深盞跟唔上
功課都係圈野, 填色.
WEEK END 都係一兩份功課. 有READING 每周派一本故事書.
老師都nice 的. 係個admin (reception) 又真係好似唔多耐煩樣. 但我仔竟然話唔中意老師. 可能太多同學, 少關注...?
一班都成30個同學. 師生比例 1:15.
同學應該都係有家教的. 因為阿仔報告學校無人打人, 無人爭玩具(可能未熟唔敢爭)
我期待緊今年再IN KV 的結果, 如果收就轉, 唔收咪繼續讀地利亞. 未知叫做好唔好. GOOD LUCK TO 我個仔!

回復 heidys 的帖子

你打算K2 插班OR 再讀K1?

我結果無報到.

因為都係遠,想下想下, 係自己地區讀半日再比錢去ENGLISH CENTRE 學英文仲好. 咁可以兩個語文都有訓練.

我有兩個孩子也在地幼讀,我成為地幼家長已4年了,感謝地幼的老師在這些年用愛心和耐性教導他們,不但打好他們英文與知識上的基礎,還發展他們的自理和自信,學校內的不國藉的小朋友使他們學習與不同文化的人相處。現在大的已升讀地小一一年級了。最後在此說聲謝!

我女女都10月27號IN,4號就收佐信收AM班,不過聽說中文唔系好得,唔知好事定壞事

請問有家長可以再講講呢間學校嗎?
我仔讀緊K1, 諗緊轉唔轉校好...
課程係咪真係比較淺? 見到有人話深有人話淺, 係K1淺然後K2,3先開始深嗎?
記錄我們生活每一天!BLOG
‹ 上一主題|下一主題