用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 面試服飾
go

面試服飾 [複製鏈接]

係咪通常都要著得好斯文呢?我真怕著恤衫好似見工咁⋯你們會著咩?我指父母呀!

3    0    0    0

no need to wear too officially.
comfortable but not too outstanding is ok!
it really dont' affect the result much!

for parents: simple and elegance is ok.
also not too outstanding!!!

回覆:面試服飾

當年我問老師同樣的問題,她答我穿著像早上去觀禮結婚的衣裳。

最後我選了一套套裝西褲。

Smart causal 小朋友表現會自然些, e.g.
Boys - 凈色Polo shirt (如粉黃/淺綠/粉藍) + 凈色褲(不是牛仔褲)
Girls - one piece 裙, 不要太公主/fancy style的
「兒女是耶和華所賜的產業;所懷的胎是他所給的賞賜。」 (詩篇 127篇3節)
My two gracious gifts from God :
Ivan & Nattie
「教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。」 (箴言22章6節)

回復 mariahung 的帖子

Sorry, for parents : 著褲好些, KG啲椅好矮. 最緊要不要令自己成身汗的衣服.
「兒女是耶和華所賜的產業;所懷的胎是他所給的賞賜。」 (詩篇 127篇3節)
My two gracious gifts from God :
Ivan & Nattie
「教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。」 (箴言22章6節)

引用:回復+mariahung+的帖子 Sorry,+for+parent

原帖由 mariahung 於 12-10-17 發表
回復 mariahung 的帖子

Sorry, for parents : 著褲好些, KG啲椅好矮. 最緊要不要令自己成身汗的衣服.  ...
好好的提醒!因為要坐小朋友櫈仔

引用:Smart+causal+小朋友表現會自然些,+e.g.Boy

原帖由 mariahung 於 12-10-17 發表
Smart causal 小朋友表現會自然些, e.g.
Boys - 凈色Polo shirt (如粉黃/淺綠/粉藍) + 凈色褲(不是牛仔褲)
...
也很有用呀

引用:當年我問老師同樣的問題,她答我穿著像早上

原帖由 XYZABC 於 12-10-17 發表
當年我問老師同樣的問題,她答我穿著像早上去觀禮結婚的衣裳。
觀禮⋯噢⋯找下有冇先

引用:for+parents:+simple+and+elegance+is+ok.a

原帖由 tanglulu 於 12-10-17 發表
for parents: simple and elegance is ok.
also not too outstanding!!!
Elegance我沒有這些衣服,買過先!

本身都係諗住著比返工(OL)斯文少少既衫咋....

著得斯文大方就得啦.
咁當然就唔好著牛仔褲+TEE去啦.
話晒都係同小朋友一齊去, 著得得體都會比較好.

其實一間間,如果去名幼,就千祈吳好太牛記笠記,爸爸起碼有條西褲,媽媽着牛仔褲都得。

smart causal is ok, 媽媽著褲好啲,+ 件外套仔爸爸就可以causal 少少嘅恤衫+ 褲,最好唔好牛仔褲,但又唔使西褲

另想提提如果平時小朋友好痴媽媽,可能爸爸陪 in好啲,因為怕小朋友太痴身,“樓”媽咪計

帶定啲小朋友like嘅細細粒嘅小食,一啖放到入口唔整dirty 衫嘅, sc等嘅時間有啲耐,準備定啲小食,書,防止小朋友唔耐煩心情唔好影響 interview表現

引用:Quote:mariahung+發表於+12-10-17+13:36+回

原帖由 ting-ma 於 12-10-17 發表
有一年試過in pn, 佢要家長入埋去一齊圍圈坐地下唱歌, dancing, 第一次in, 我著左裙, 奶晒野..

所以留意 ...
Thx a lot thx sharing

引用:帶定啲小朋友like嘅細細粒嘅小食,一啖放到

原帖由 sissysze 於 12-10-17 發表
帶定啲小朋友like嘅細細粒嘅小食,一啖放到入口唔整dirty 衫嘅, sc等嘅時間有啲耐,準備定啲小食,書,防 ...
好勁呀小零食!果然有計!

‹ 上一主題|下一主題