用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 拜託喜歡穿高根鞋的媽媽, 面試當日改穿平底鞋吧 ...
go

拜託喜歡穿高根鞋的媽媽, 面試當日改穿平底鞋吧 [複製鏈接]

上星期六帶小朋友去interview, 其間一位穿三寸高高根鞋的媽媽, 在等候區不斷用電話幫她小朋友拍照, 前前後後左左右右地移動身驅就位, 沒有顧及背後有沒有人
當我登記完準備進入等候區找我小朋友時, 她突然後退就位, 一腳踩到我的腳背上, 我當堂叫了一聲, 是很痛的! 表皮馬上脫了, 還隱隱痛, 星期六及昨天已變紫色, 少少腫
我是明白她不小心, 所以我沒有不高興, 那時還未開始interview, 我要一直忍著痛.
我出這個post, 是希望各位穿高根鞋的媽媽, interview日子要小心, 可以不穿就不要穿吧, 小朋友會四處走, 萬一她踩的是小朋友, 我想這麼小的年紀, 大家都是歲幾人仔,一定可能斷腳根或未開始inteview已經大喊了
   0    0    2    0

ddung_baby 發表於 12-11-5 12:01
上星期六帶小朋友去interview, 其間一位穿三寸高高根鞋的媽媽, 在等候區不斷用電話幫她小朋友拍照, 前前後 ...
講得好岩, 支持

support! support!

回覆:拜託喜歡穿高根鞋的媽媽, 面試當日改穿平底鞋吧

Support Support

support!

very true! support!

講得好!!support!

其實喺咁多小朋友嘅地方,係咪應該只顧住同自己嘅小朋友影相!大家都應該好好照顧自己同其他小朋友!

引用:其實喺咁多小朋友嘅地方,係咪應該只顧住同

原帖由 shertam 於 12-11-05 發表
其實喺咁多小朋友嘅地方,係咪應該只顧住同自己嘅小朋友影相!大家都應該好好照顧自己同其他小朋友!

...
非常同意!  有次去open day,老師、小朋友坐在墊上,家長企後面。有個阿媽為咗幫自己個女拍video,本來已唔夠位,仲格硬迫喺我個B隔離,個手㬹仲「隊」到BB塊面,我老公即刻抱走BB。個阿媽真係好討厭!

高跟鞋?留番去海洋公園玩時才同啲自由行一齊比拼吧!根本都不知面試環境有幾多小朋友!

jolalee    發表於 12-11-9 00:02

SUPPORT! support!

我都係着平底鞋,舒服d,預左要抱B抱得耐,又企又蹲攪BB。

支持!
去幼兒園根本不能著高跟鞋,
唔好話踩到人,好多操場都有軟墊比小朋友玩,
高跟鞋會整爛晒小朋友玩好危險

回覆:ddung_baby 的帖子

講得好!支持!

唉…嗰啲媽咪以為選緊 "香港太太" 或者 "香港媽咪"。

天助自助者,  別再怨天尤人

我去IN左兩間都要除鞋

support!!! 平底鞋舒服好多!抱阿b又安全d!

支持 我只會著平底鞋,因為著住對3吋高跟鞋點睇都唔似湊仔婆。我先唔會咁笨

引用:上星期六帶小朋友去interview,+其間一位穿

原帖由 ddung_baby 於 12-11-05 發表
上星期六帶小朋友去interview, 其間一位穿三寸高高根鞋的媽媽, 在等候區不斷用電話幫她小朋友拍照, 前前後 ...
今週最好post之一

ekhc    發表於 12-11-6 01:30
‹ 上一主題|下一主題