用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會基恩小學 基恩自行選校結果
go

基恩自行選校結果 [複製鏈接]

入到既朋友,你地係幾多分架?有冇 15 分入到架……
或者,有冇 20 分都入唔到架……

另外佢有「備取生」一欄有 2 人……其他學校有冇出備取生,有幾人架?
   1    0    0    0

107sum 發表於 12-11-26 10:18
有朋友20分入唔到!

真係 20 分入唔到?咁 15 分……即是唔使諗……?

回覆:基恩自行選校結果

20分入左

基恩call緊自行的waiting list, 我地下午6:30收到電話說有位了, 我小朋友本來不在waiting list內, 所以收到offer都有點意外.  不過我地有其他offer, 所以惟有忍痛放棄.  有20分但抽唔中的記住留意電話.

引用:有朋友20分入唔到!

原帖由 107sum 於 12-11-26 發表
有朋友20分入唔到!
廿分都入唔到???

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=group&fid=5927

回覆:Obiepapa 的帖子

睇嚟我同你都係今年入表"自行收生"的家長! 交表時, 校務處的同事講到只係世襲先入到! 廿分都機會唔多大! 唔知今年多唔多世襲呢? 又多唔多廿分的人揀基人?

引用:Quote:原帖由+107sum+於+12-11-26+發表有朋

原帖由 Obiepapa 於 13-09-20 發表
廿分都入唔到???
睇嚟我同你都係今年入表"自行收生"的家長! 交表時, 校務處的同事講到只係世襲先入到! 廿分都機會唔多大! 唔知今年多唔多世襲呢? 又多唔多廿分的人揀基人?

引用:Quote:原帖由+Obiepapa+於+13-09-20+發表廿

原帖由 Tnice 於 13-10-01 發表
睇嚟我同你都係今年入表"自行收生"的家長! 交表時, 校務處的同事講到只係世襲先入到! 廿分都機會唔多大! 唔 ...
我都聽到差不多的吔,所以最後無交。如果真是想入,可以去叩門,不一定要三條一。

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=group&fid=5927

引用:Quote:原帖由+Obiepapa+於+13-09-20+發表廿

原帖由 Tnice 於 13-10-01 發表
睇嚟我同你都係今年入表"自行收生"的家長! 交表時, 校務處的同事講到只係世襲先入到! 廿分都機會唔多大! 唔 ...
基恩問題在五分宗教分,基督教,天主教都可以。

引用:Quote:原帖由+Tnice+於+13-10-01+發表睇嚟

原帖由 Obiepapa 於 13-10-05 發表
我都聽到差不多的吔,所以最後無交。如果真是想入,可以去叩門,不一定要三條一。

...
關於三條一, 有老師話要, 有文員話唔駛,都唔知邊句真! 不過,如果計分不成, 点都会去叩門! 冇得in 先算!
咁你交了去邊間小學?

引用:Quote:原帖由+Obiepapa+於+13-10-05+發表我

原帖由 Tnice 於 13-10-06 發表
關於三條一, 有老師話要, 有文員話唔駛,都唔知邊句真! 不過,如果計分不成, 点都会去叩門! 冇得in 先算!
...
我們交左中尼。中尼出名校風嚴/好,女仔派得好。男仔其實也不差。中尼,基恩,英二我都幾中意。不過只能選一間。有些家長講中尼是聖彼得之後最多功課的學校。我正在研究緊。

引用:Quote:原帖由+Obiepapa+於+13-10-05+發表我

原帖由 Tnice 於 13-10-06 發表
...
基恩不一定要三條一,呢度已經有家長證實左。都行到叩門階段,好講小孩質素同運氣,也不能擔心太多,一切自有安排。

回覆:Obiepapa 的帖子

thx! we just target Christian school! yes, let Him do the rest!

基恩校長係今年9月講過,叩門一定要3條1.另外世襲收唔晒,有位俾自行

自行有45個,27個世襲位,當世襲收15人,即有30個位俾自行。如果係st Peter
我信有80個20分。係區內基恩雖熱,但未至於去到聖提,st Peter咁熱。所以我覺得,15分有機,不過可能得一兩個位。咁相對,20分chance好大n

唔好忘記,天主教有聖心,中尼同薄尼,一定分咗好多人走

回覆:chingcging 的帖子

仲有5日就出結果!之前已放下了, 冇多想!
chingcging, 多謝你的分析,請問你的小朋友係在基恩讀書,還是,也等待着5日後的結果?

引用:仲有5日就出結果!之前已放下了,+冇多想! c

原帖由 Tnice 於 13-11-20 發表
仲有5日就出結果!之前已放下了, 冇多想!
chingcging, 多謝你的分析,請問你的小朋友係在基恩讀書,還是, ...
我都係等放榜嘅一分子,不過我唔係簡基恩。希望你一擊即中!

‹ 上一主題|下一主題