用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 好失望!大B in SC 有不錯表現都唔收!
go

好失望!大B in SC 有不錯表現都唔收! [複製鏈接]

好在有York think 同luk Yeung backup

Jane1983  使也吾開心,York都係好學校呀。  發表於 12-11-29 10:26
   1    0    0    0

點解會咁架?!你最心儀SC?

回覆:leon1998 的帖子

我就唔開心左2個鐘 我同自己講成功背後係經歷左好多失敗 仲會有慢慢長路的 加油!

回覆:好失望!大B in SC 有不錯表現都唔收!

是咁的,SC是有兩條隊的,街隊如果有offer等同六合彩中3獎

引用:是咁的,SC是有兩條隊的,街隊如果有offer

原帖由 Vlone778 於 12-11-29 發表
是咁的,SC是有兩條隊的,街隊如果有offer等同六合彩中3獎
另一條係pn 隊?兄姊讀緊有冇幫助?

朋友話佢個女面試時喊足全程完全不受控 sc都收左 不過佢有家姐讀緊

引用:朋友話佢個女面試時喊足全程完全不受控+sc

原帖由 sppchocho 於 12-11-29 發表
朋友話佢個女面試時喊足全程完全不受控 sc都收左 不過佢有家姐讀緊
有好多人已話有哥或姐讀緊都唔收,所以妳朋友可能有其他特別原因才收

tsc911 發表於 12-11-29 01:06
好在有York think 同luk Yeung backup

Don't feel frustrated!  I have same experience last year during PN interview!
Therefore, we have been well prepared this year! 成功背後係要努力架! 不能單靠大B就能成功架!
我係完全唔識人,無背景考入! 所以加油! 仲有漫漫長路! At least 你有3個backup offer!

cclemon2009 發表於 12-11-29 08:46
有好多人已話有哥或姐讀緊都唔收,所以妳朋友可能有其他特別原因才收

...

真架? 咁我肚裏面個個咪受惠唔到?! 咁有邊間係一定收番弟妹架?

回復 tsc911 的帖子

me too.......oh

又唔係喎, 我個妹個囝囝係 SC 讀 K3, SC 知道我妹仲有個快 2 歲囡囡, 成日問我妹囡囡入唔入讀 N 班喎

所以我估 sc 都會先收自己人, 然後才收街外生, 我自己個囡囡今年都有報, 考得都唔錯, 一樣 waiting list

佢地唔識貨者~~~唔好灰心!!! 可能另一間重0岩你大b呢~~加油!

有時都需要運氣。唔收唔代表你小朋友差。平常心。

回復 tsc911 的帖子

唔好甘啦, 收唔收有時都睇運氣. 可能好多小朋友都in 得唔錯, 唔收亦唔代表你小朋友比其他人差. 收生既準則只有學校至知, 放開的, 你重有其他Offer, 比起有的無offer 向手既家長定好多先. 睇開的, 呢個遊戲只岩岩開始咋..

唔好唔開心啦,我case同你差唔多, 大B, 表現唔差,waiting。

我就安慰自己,亞囝其實做得好好,可能有好多小朋友都做到要求,學校揀唔到,所以抽籤決定,亞囝唔夠運啫。

咁諗當逗下自己開心囉!!

醒目開學勳章

請問有冇識人超大 B repeat K1 入到 SC?

No worry...just heard a case that a girl after studying St Catherine...went for DSS and private schools interviews e.g. Marymount, Good Hope, DGS...all got rejected............

其實講到尾 讀任何學校總會有人考到一線小學 都會有人無offer...讀屋邨學校都會有人考到一線 所以大家都唔洗咁介意呢個問題

jvcfamily  haha, 很中肯..同意..  發表於 12-11-29 16:18
‹ 上一主題|下一主題