用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Boxhill MOS 一片混亂
go

Boxhill MOS 一片混亂 [複製鏈接]

朋友知我們都收到入學通知,朋友幫她囝囝報上午,但派了下午,我們報下午就派了上午班.
朋友打電話問學校,唔l知係老師定職員,態度超兰及惡劣,話上午定下午係睇表現和家長要求,下午班無得轉上午班,仲好寸咁叫我朋友交留位費,否則一概不理! 此外朋友代問我們下午派上午的事宜,校方亦溥衍了事,竟然話我們填錯form!:;pppp:
我再打去學校問了解,最後他們終於認自己睇漏咗!
而家可能考慮讀威寶國際班,佢地校園和教職員的態度都好好多!

2    0    0    0

話你知, 威寶行政仲混亂呀! 佢地可以連收左我個女都唔知呀!

Beckham233 發表於 12-12-8 10:24
朋友知我們都收到入學通知,朋友幫她囝囝報上午,但派了下午,我們報下午就派了上午班.
朋友打電話問學校,唔l ...

我要求轉上午班,職員無話無得轉喎!

回覆:candylove111 的帖子

係,佢嘅counter 職員(尤其一位短髮冇帶眼鏡嘅女仕)的確係唔好,問親嘢都晦晦氣氣!但佢啲老師又好好噃!,

Beckham233 發表於 12-12-8 10:24
朋友打電話問學校,唔l ...
MOS Boxhill 張報名表好似唔須要填上午或下午, interview時老師問你的嗎? 因為我發覺老師沒有問, 我又唔知報名表原來係唔駛填am/pm, 所以當時無同老師講, 到依家我派左PM, 睇返張報名表先知原來無填過, 唔知係咪是旦派am/pm...

skmibb 發表於 12-12-8 14:58
我要求轉上午班,職員無話無得轉喎!
same here...我都有要求轉上午, 職員無話唔轉得....不過唔保證你一定有位轉..

回覆:jjess 的帖子

我都睇番application form好似無得填上牛牛定下午。你邊度揀架?

我都是,唔知讀唔讀。聽講外籍老師多是印及菲藉,中文每星期三堂。

完全感受到Boxhill 職員態度差, 自問自己好有禮貌, 但職員態度啱啱相反, 希望有關人員以身作則, 始終係教學團體, 見到呢度d feedback可以改善吓, 我只係要求大家客客氣氣
Tomorrow is better

引用:我都是,唔知讀唔讀。聽講外籍老師多是印及

原帖由 ivysee 於 12-12-10 發表
我都是,唔知讀唔讀。聽講外籍老師多是印及菲藉,中文每星期三堂。
但老師啲英語講得非常之好啊!完全沒有鄉音。

引用:完全感受到Boxhill+職員態度差,+自問自己好

原帖由 Elona 於 12-12-10 發表
完全感受到Boxhill 職員態度差, 自問自己好有禮貌, 但職員態度啱啱相反, 希望有關人員以身作 ...
你講的是誰???我小朋友已讀了三年,個個老師都好好,一入學校門口,每個老師都知道小朋友名字,家長是誰,一定面帶笑容。

職員係麻麻,但老師同校長好好,語境亦好好,阿女讀N班鍾意番校,K班IN其他學校都好OK!!

引用:Quote:原帖由+Elona+於+12-12-10+發表完全

原帖由 skmibb 於 12-12-10 發表
你講的是誰???我小朋友已讀了三年,個個老師都好好,一入學校門口,每個老師都知道小朋友名字,家長是誰 ...
你好呀skmibb, 你小朋友已讀左三年啦!請問你覺得中文課程足夠嗎?同埋你小朋友 想讀IS定本定,知道BH上小一理想嗎?

引用:Quote:原帖由+ivysee+於+12-12-10+發表我都

原帖由 skmibb 於 12-12-10 發表
但老師啲英語講得非常之好啊!完全沒有鄉音。
請問係咪冇金髮老師架?我in個時淨係見到亞裔

引用:Quote:原帖由+skmibb+於+12-12-10+發表但老

原帖由 lulub612 於 12-12-10 發表
請問係咪冇金髮老師架?我in個時淨係見到亞裔
有呀!我仔個班主任咪金髮老師囉!

引用:Quote:原帖由+skmibb+於+12-12-10+發表你講

原帖由 fatty1013 於 12-12-10 發表
你好呀skmibb, 你小朋友已讀左三年啦!請問你覺得中文課程足夠嗎?同埋你小朋友 想讀IS定本定,知道BH上小 ...
中文都ok架!k3開始有閱讀理解,造句等功課做。

其實金髪老師是否小數?我地上playgroup時多數老師都是Abc而且校長都是菲藉

maumiu 發表於 12-12-10 23:40
其實金髪老師是否小數?我地上playgroup時多數老師都是Abc而且校長都是菲藉

是否金髮老師重要嗎?最緊要講得夠地道啊!

引用:Quote:maumiu+發表於+12-12-10+23:40+其實

原帖由 skmibb 於 12-12-11 發表
是否金髮老師重要嗎?最緊要講得夠地道啊!
I agree. Blonde or not as long as she or he is a good teacher than that's all it matters.

‹ 上一主題|下一主題