用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 葉氏 vs CMT 兒童音樂劇團 vs Kids Gallery Music Theat ...
go

葉氏 vs CMT 兒童音樂劇團 vs Kids Gallery Music Theatre [複製鏈接]

有冇家長比較過?thx
   4    0    0    0

回覆:mrschiang 的帖子

三樣唔同嘅野。
葉氏主要學樂理,有助日後學樂器。
Kids Gallery Musical Theatre 玩玩唱歌跳舞,之前女女唱的歌係rock的,唔係兒歌,每8堂有一次班內表演。好似每年六月有一次上台表演。我女仲參加過speech&drama,我覺得幾好。
話劇無join過,但一般係可以同其他人多d interaction,背下對白,做下動作,可以訓練大胆d講野。

回復 evacalbee 的帖子

Thx a lot!! 其實我想囡囡大膽d同埋學唱歌,想問你kids gallery's music theatre會唔會都學到d音樂認知(知道一定冇葉氏果d咁pro架啦〜)同埋如果第時想考合唱團其實邊樣好d? Thx again

無乜音樂認知㗎咋,淨係會開聲,dododo rerere mimimi....,只係諗住比機會佢對住其他daddy mami表演,或上台,練下胆。
要認知音樂一定係葉氏/通利/柏斯正規。要晉級練大胆就要去drama了。
我女去speech&drama仲未得,乜都唔肯做,所以又去番musical theatre... 相信劇團果d都相同性質。

考合唱團葉氏升上去都有的

evacalbee 發表於 13-1-3 13:52
三樣唔同嘅野。
葉氏主要學樂理,有助日後學樂器。
Kids Gallery Musical Theatre 玩玩唱歌跳舞,之前女女 ...
Kids Gallery Musical Theatre 係以英語授課嗎?

evacalbee  係,而家教女女果個係abc,全英。
不過佢見我英文唔好都會同我講中文。  發表於 13-4-12 21:17

想補充Kids Gallery Musical Theatre後來主要學opera的歌,我覺得好好聽,好過唱兒歌。

CMT , very good! 用廣東話唱歌,好多歌係原創嘅,好有創意又可愛!

thanks evacalbee! 我想囝囝用廣東話較合,但CMT係咪好難入呢?
‹ 上一主題|下一主題