用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 家住粉嶺. 女仔. band 3...,可以點揀?請大家幫幫忙... ...
go

家住粉嶺. 女仔. band 3...,可以點揀?請大家幫幫忙... [複製鏈接]

阿囡雖然成績差 (band 3中),但操行良好,有責任心,唔壞 (老師comments),所以唔想因為佢成績差就幫佢揀間差嘅學校,驚累左佢。

有冇熟悉北區中學嘅家長可以比啲意見,想揀間會收band 3但校風唔太差嘅學校?

elbar  陳朱素華   發表於 13-1-13 15:56
   0    0    0    0

一試救恩及心誠, 心誠越辦越好, 救恩朋友對仔讀緊, 不過不失, 千萬唔好揀聖芳濟各, 基新, 鳳一都可以考慮
愛是永恒!但願我兩個寶貝仔健康快樂,做個開心快樂人!

mrs.so 發表於 13-1-12 11:58
一試救恩及心誠, 心誠越辦越好, 救恩朋友對仔讀緊, 不過不失, 千萬唔好揀聖芳濟各, 基新, 鳳一都可以考慮 ...
謝謝妳的意見! 其實我是想揀救恩的,但學校老師話揀呢間可能連面 試機會都冇,驚我浪費左個機會,叫我揀過第二間...
那禮賢會校風ok嗎?

都咁係, 始終北區係唔夠學位, 會唔會一間北區, 一間大埔?

禮賢會都唔差, 但禮賢會好似收唔少b2學生

大埔可試劉梅軒, 靈風, 直資試三育, 大埔最多於係b2及b3學校
愛是永恒!但願我兩個寶貝仔健康快樂,做個開心快樂人!

你可以考慮大埔三育,因為學校的老師嚴格,我見學生都ok,我朋友話上綱見到寫band2尾
‹ 上一主題|下一主題