用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔安基司與樂基(ASCOT)
go

大埔安基司與樂基(ASCOT) [複製鏈接]

我都仲心大心細, 好驚幫女女揀錯學校!!!
其實我同老公都偏向樂基多D, 因為想小學揀沙田區直資, 或者九龍塘既小學等等...
因為女女已經讀緊安基司N班, 雖然都無咩特別, 而家佢都係返去玩多, 好難睇到學到乜野, 適唔適合佢咁.... 係擔心安基司太著重活動教學, 功課唔太多, 上小學會困難等等...
其次係, 而家就因為仲有樂基做後盾啫, 但萬一之後轉左去樂基原來先發現唔arm女女讀的話就麻煩咯!!
哎呀, 我太多擔心and 問題了....
麻煩各位解答吓我既困擾
   1    0    0    0

回覆:momotam168 的帖子

吾arm train到岩
Support HKPS

引用:我目標係蔡繼有同王錦輝,所以揀樂基,連安

原帖由 feipow 於 13-03-18 發表
我目標係蔡繼有同王錦輝,所以揀樂基,連安基司都冇報⋯不過細B,wait list緊N班!

...
你指waiting list 緊樂基?

引用:我目標係蔡繼有同王錦輝,所以揀樂基,連安

原帖由 feipow 於 13-03-18 發表
我目標係蔡繼有同王錦輝,所以揀樂基,連安基司都冇報⋯不過細B,wait list緊N班!

...
你既目標都係同我一樣呀,不過cky 超難入呢,讀樂基入呢d 小學有優勝d 嗎

feipow 發表於 13-3-18 23:08
CKY真係超難入,將來都係試下!樂基三文兩語訓練比較好,對入CKY係有幫助!舊年有好多考入王錦輝、培僑,CK ...
係呀, 我想揀樂基原因都係希望小學叩門更有競爭力, 機會都大D....

回覆:大埔安基司與樂基(ASCOT)

認同!

‹ 上一主題|下一主題