用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 直資小學
go

直資小學 [複製鏈接]

求助,想問是否k2要開始入表考試?

1    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

如果小朋友係K2, 要著緊D喇, 有D已經截左
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=forumdisplay&fid=538

回覆:Charlotte_mom 的帖子

多謝回覆,我仔今年k1,因為校長話叫我考慮清楚,若明年k2改讀英普班,怕成績表評估分數低,成績表唔靚,好難考學校,我得奇怪,我以為係k3先考直資學校!

引用:多謝回覆,我仔今年k1,因為校長話叫我考慮

原帖由 rosannalam 於 13-04-18 發表
多謝回覆,我仔今年k1,因為校長話叫我考慮清楚,若明年k2改讀英普班,怕成績表評估分數低,成績表唔靚,好 ...
以我上年情況,由 k2 下學期入表(最早一間4月), 跟住由5月開始陸續第一輪面試, 最後一個面試1月完成, 是 k3 上學期尾. 所以是橫跨兩個學年的。

醒目開學勳章 王國長老

今年間間都早晒呀, 唔知點解.....
仲有, 部分直資會要求2年成績表COPY
‹ 上一主題|下一主題