用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 培正中三升中四???
go

培正中三升中四??? [複製鏈接]

培正中三升中四???

我想知收返幾多 %,因鄰居個女不能原校升回。   

Re: 培正中三升中四???

heilai 寫道:
不能原校升回。   

我看中學概覽,培正中學是平衡班級的,有六班中三,六班中四,點解會不能升回原校?
[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]

今時今日好少見的例子, 有朋友囡囡會考11分, 舊年培中畢業另轉其他學校升中六. 其實培中都有部份普通的細路, 唔會中三升唔到中四呱, 除非極差.

哈里波特, 聽聞因中三有 6 班, 中四 3班文 & 3班理 但人數有別, 所以不能原校升。

heilai 寫道:
哈里波特, 聽聞因中三有 6 班, 中四 3班文 & 3班理 但人數有別, 所以不能原校升。

她揀理科嗎?
咁佢而家要等中央派位嗎?
Form 4 會有咩學校仲有位?
不如叫佢申請留級仲好!
[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]

我吾知佢揀那一科,但她已轉校讀 F.4。
‹ 上一主題|下一主題