用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 那裡學芭蕾舞好?
go

那裡學芭蕾舞好? [複製鏈接]

請問那裡學芭蕾舞好?

9    0    0    0

引用:請問那裡學芭蕾舞好? +

原帖由 tabo911 於 13-07-30 發表
請問那裡學芭蕾舞好?
王仁曼考試班嚴謹,暑期班內容有趣,長期的初級班日子時間較多選擇

回覆:那裡學芭蕾舞好?

要認真似樣只有王人曼

Ivy Chung 不錯,又多表演機會給小朋友參與。

我個女都在王仁曼, 三年了, 教學認真, 我住九龍城, 專登去荃灣學, 之前有諗過轉.. 但係其他的太求其..所以無轉到..

引用:Ivy+Chung+不錯,又多表演機會給小朋友參與

原帖由 sze8 於 13-08-04 發表
Ivy Chung 不錯,又多表演機會給小朋友參與。
Ivy chung 是私人?

引用:我個女都在王仁曼,+三年了,+教學認真,+我住

原帖由 ck07hk 於 13-08-04 發表
我個女都在王仁曼, 三年了, 教學認真, 我住九龍城, 專登去荃灣學, 之前有諗過轉.. 但係其他的太求其..所以 ...
王仁曼一星期一堂定兩堂?

回覆:tabo911 的帖子

regular一星期一或兩堂,PS1, PS2, pri primary, primary up to grade 4 考試班兩堂, 考試前可能要加堂

我女舊年去左 wanchai ISLA SCHOOL OF DANCE  
老師校長教得好認真,今次考試有 distinction

好欣賞學校設施整齊,加上同學都好乖,等上堂時 (佢地學生係有 waiting area,家長係不能進入) 多數係大家一齊拉下筋,傾下計

學校仲有表演,rehersal + 本身一星期 3堂, 暑假差不多日日都去上堂。
不過個女好 ENJOY, 需則有些辛苦,但識到好多新同學仔,所以都好開心

I know a ballet teacher who is also the examiner of RAD now. She was working for HK ballet in the past.  She is very demanding so all her students have very good result in the exam.
She is not very well-known but I think she is a great ballet teacher.
She teaches at Jordon privately.

I have tried playing piano for those famous ballet centers and I don't think the quality is as good as people's imagined.

IVY CHUNG不是私人, CENTRE在銅鑼灣

回覆:ck07hk 的帖子

請問點解要由九龍城到荃灣王仁曼學,相對於其他王仁曼分校,荃灣南豐中心王仁曼有什麼優勢呢?

想問下doris chui如何 ? 因女女依家係dc讀緊暑期班. 諗緊仲報唔報恆常班. 見好似好多雜費要比...考試又話要額外報考試班. 上成8個月...
依家考慮緊王仁曼 / sdm / 同埋dc...其實係唔係間間都係多雜費呢 ?
我有問過王仁曼佢話套校服可以著到3個level先轉. 是嗎 ?

我囡而家在九龍塘太子道西Serein school of ballet學緊,個老師好有經驗和要求,我見佢d學生由幼稚園跟到上大學,我想哩間都應該靠得住,唔會由得d學生hea住學~
啱啱上個禮拜先去咗數碼港表演,黎緊重有超級新星舞蹈比賽,都幾多show要出架~

引用:想問下doris+chui如何+?+因女女依家係dc讀

原帖由 kyowong 於 13-08-05 發表
想問下doris chui如何 ? 因女女依家係dc讀緊暑期班. 諗緊仲報唔報恆常班. 見好似好多雜費要比...考試又話要 ...
王仁曼PS1,PS2, pre primary, primary學生都係著粉紅色leotard, 夏天短襪,冬天tights, 粉紅色芭蕾舞鞋,tutu 或 橡筋腰帶,考試另有考試裙

回復 chocolateice 的帖子

其實不是太專登的.. hehe, 因為我媽媽住在葵青區, 所以順便出荃灣學兼探我媽媽, 就係咁!
我都諗緊要轉返去九龍灣學, 因為現在P 班要上兩堂... 好頭痕..

回覆:那裡學芭蕾舞好?

講問奧運站附近有冇王仁曼或毛妹芭蕾舞、謝謝

引用:講問奧運站附近有冇王仁曼或毛妹芭蕾舞、謝

原帖由 aimlee 於 13-08-06 發表
講問奧運站附近有冇王仁曼或毛妹芭蕾舞、謝謝
冇,最近地鐵站的王仁曼係荃灣或九龍灣

引用:想問下doris+chui如何+?+因女女依家係dc讀

原帖由 kyowong 於 13-08-05 發表
想問下doris chui如何 ? 因女女依家係dc讀緊暑期班. 諗緊仲報唔報恆常班. 見好似好多雜費要比...考試又話要 ...
在Doris chui報考試的話,9月or10月左右就要開始一星期上兩班,翌年5月考。考試當日要著定考那一級的新校服,連髮髻,髮叉,鞋都要你買全新。若果唔知,考試前4月對鞋唔啱著買了新的話,都一定要你另買對新鞋作考試用。夏天一套校服,冬天也要買另一套校服,一個grade換一套校服。若參加佢個週年𣿬演,又一定要你買過新髮髻,髮叉同襪,要全新(其實髮髻,髮叉用新定舊有邊個會睇到。)

冇上過其他學校,唔知以上DC的收費係咪其他間都一樣做法,所以只供事實情況,不可講佢收得多or少。聽聞間間ballet school都收好多不同費用。有冇上緊王仁曼/SDM的可分享下。

‹ 上一主題|下一主題