用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 想問下葉氏兒童合唱團的意見?
樓主: kae
go

想問下葉氏兒童合唱團的意見? [複製鏈接]

Re: 想問下葉氏兒童合唱團的意見?

哈哈!queenie係我friend呀!但其它幾位老師就ok啦..
不過我覺得你可以揀星期日lili姐姐,佢好有責任心!仲教得好好!

boomui:希望唔好比葉生知道我地係度幫佢公司加班, 等佢以為我好留戀, 哈哈哈哈

lily係好架, 不過paggie,betty,josephine,quennie我就唔識喇

boomui,

妳好!我仔仔現在25个月,尖沙咀區應該往那兒上課?有無好的老師及班別推介,請問小朋友年紀這麼少,導師們是如何与他們溝通呢?謝謝!

marcusBma,就算佢知道我地講緊依個topic.點喎...加人工?

8899,25個月暫時只可報:
五日制學前音樂藝術智能綜合課程 (1歲半 - 2歲半)

為一歲半至三歲兒童,設計一系列富創意和趣味的課程,致力發展孩子的才能和天份:

boomui:
請問葵青劇院星期日上午d老師好嗎? 我本來想報妳果班(星期六), 但聽講太多人, 而且妳果班prefer 3歲以上!
我個仔就快2歲9個月, 但好"痴"身, 請問妳o地會點handle呢類學生呢?

HeiHeiMa,
1)葵青劇院星期日上午d老師好嗎?
葵青劇院星期日上午d老師就.....o..k...啦...
我都知我班太多人...因前排好多人轉入我同我妹妹個班...
我都想將1班拆做兩班...咁我地會好教d,對你小朋友又會好d!
不過公司只係增加helper...所以咪...咁law...

2)我個仔就快2歲9個月, 但好"痴"身, 請問妳o地會點handle呢類學生呢?

其實好多小朋友都好"痴"身,特別佢未返學,又去到新環境...一定會嗲住你...所以家長們要忍心d將小朋友交俾我地...通常喊一陣就收聲架喇! 而且我上堂最怕悶...所以我會俾小朋友一個 "玩"既方式學唱歌..(遊戲中學習)

[/quote][/quote]boomui :

唔該你知道邊個老師末呀?

[quote]
batryu 寫道:
boomui :

我女今個月2歲8個月,下個係2歲9個月,以下如何選擇,咁...CID 既課程又係d乜呀,唔該.
batryu :)

[quote]
boomui 寫道:
我只教駿景園,kln. tong pre-school同葵青劇院

(CPS)幼兒音樂啟蒙課程 (2歲九個月 - 5歲)

幼兒音樂組課程,內容著重音準、節奏及音樂基礎知識:包括唱歌、音樂欣賞、律動、基本樂理、練耳訓練、葉氏手號視唱法、樂器認識及電腦音樂遊戲及敲擊樂啟蒙。

(COD)幼兒音樂啟蒙及藝術智能發展課程 (2歲九個月 - 5歲)

本課程是按兒童的能力,興趣及心智發展而編寫。除為學員提供多元化的音樂訓練外,更

batryu,如果你揀Shatin,我提議星期日下午lily姐姐,

boomui:
Many thanks!
其實我囝囝已經返幼兒班, 但去到新環境就....
Anyway, 我會插班比佢試o下先! 或者到佢夠三歲先轉妳果班啦! (可唔可以轉班o架? )

HeiHeiMa,好呀!等佢大D轉過黎! Welcome!

boomui:
另外想問妳, CPS有冇分level? 如果同一班大家join o既時間唔同, 點考試?
如果我個仔插班, 會唔會上堂唔知做乜, 更加難投入o架?
另外請問妳知唔知通利三歲班教o既o野同唔同妳o地o架?

Boomui,
唔該晒, 其實佢地職員都有向我推介lily,看來佢口碑都唔錯, 我最大考慮係~星期日下午4-6時的時間好難搞, 即係個個sunday 都去唔到街, 冇左family.~~另外我想知課程係咪可以自由調動, 例如上完三個月後,可唔可以由1小時的course調去2小時的course? 又或轉去唔同地方?(如葵芳調去沙田等)?
另外, 坊間類似的音樂課程, 如Tom Lee與葉氏, 兩者, 你會點比?因為我唔係太熟悉, 請比D意見~ (如唔方便,可以選擇性回答)唔該晒~~

boomui 寫道:
哈哈!queenie係我friend呀!但其它幾位老師就ok啦..
不過我覺得你可以揀星期日lili姐姐,佢好有責任心!仲教得好好!

boomui :

咁........如果我想報駿景園又有咩野課程好d呢同埋時間呢?同埋係咪你教呀,係,就最好啦!唔該

batryu :)

Boomui,

Thank you!

請問老師Lily是在那兒教,因我們住在尖沙咀區,謝謝!

Hi Boomui,

我睇晒你

請問康怡有邊位老師好? 女兒下月便滿2yrs 9 mth, 不過她好嗲, 如果上堂cry, 老師是否可以處理? thx!
晴晴媽媽

batryu, 駿景園d班都係星期二或星期三,
4:00-5:00 / 5:00-6:00
不過我只教星期二咋!
同埋只有CPS課程

8899, lily在jordan同shatin都有教

IYYY,如你報FID,可選擇Jordan centre, 都係lily教,
不過就貴呀...要二千幾學費...
其實同你報出面d好些既幼兒班差唔多...
‹ 上一主題|下一主題