用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 TKO 翠茵小宇宙
go

TKO 翠茵小宇宙 [複製鏈接]

有無人收到PN面試信? 會幾多月in 架?

1    0    0    0

回覆:TKO 翠茵小宇宙

未有,你收到?

引用:未有,你收到? +

原帖由 Catherinabum 於 13-09-19 發表
未有,你收到?
就係收唔到

邊有咁快?
遞咗新寶城pn, 唔記得係9月尾定10月頭先會收到通知in喎

想問下新寶城interview pn 會考D 乜?

我個時pn interview 係週六上午, 話說大少當日心情不佳, 十問九唔應 + 專登答錯 + 整跌張櫈巨響嚇到其他旁邊in 既幾堆人望哂過來, 樣衰到爆! 我涼左半截, 心諗比個份報名費當買個舊紀念品算.

點知我週一竟然收到信話收佢! 快成咁, interviewer 都未寫得切面試評核報告啦, 所以證明只要排得前就收, 正如佢地校長接受報紙訪問時都講, 先到先得嘛~ interview 做下樣者~ 所以先成幾百人要通宵訓狗路

不過老實講, 我自己就好不滿個仔當日表現, 但學校咁既表現竟然都收真係讀唔過~ 加上學費什費絕對媲美九龍塘名校, 咁唔駛客氣了~ 我本人無福消受 ~_~

p.s. 最攪笑我好記得個外籍in時仲問我佢識得自己用spoon食飯未!!!
2歲班 interview 時個B得1歲半, 我話佢識你都唔信啦下哇?

引用:p.s.+最攪笑我好記得個外籍in時仲問我佢識

原帖由 ak630 於 13-09-19 發表
p.s. 最攪笑我好記得個外籍in時仲問我佢識得自己用spoon食飯未!!!
2歲班 interview 時個B得1歲半, 我話佢識 ...
但我個囡16個月時已經自己用spoon食飯喎,而家20個月餐餐放佢喺high chair,食完收翻碗同spoon同fork,雖然食得好dirty,但總算唔駛理

回覆:Catherinabum 的帖子

我小朋友都係一歲多少少識

翠茵考直資同私小都ok

回覆:nakimama 的帖子

http://greenvillekids.edu.hk/our_graduates.php?langid=2  算吾錯

我個仔一歲多啲已經用spoon, 不過都係預佢體驗下,真係唔理佢就會天一半地一半甚至倒瀉玩多過食,一係就食兩口走去玩。但老師意思係除左識仲要坐定自己食,無人會理。歲半未到一定唔得,家陣三歲幾都唔得啦。不過重點係,我好老實話唔識,都收啊!咁所以唔駛太緊張啦!

引用:p.s.+最攪笑我好記得個外籍in時仲問我佢識

原帖由 ak630 於 13-09-19 發表
2歲班 interview 時個B得1歲半, 我話佢識 ...
我個女十五個月都識用spoon, 兩歲識用筷子Tim

咁其實。。。,即係in D 乜?

sakbbjaijai 發表於 13-9-20 00:36
咁其實。。。,即係in D 乜?
In 啲乜根本就唔係重點,重點係呢間學校收生係「先到先得」,通宵排最前嗰啲就讀到上午班,其他就下午班,你攞表嗰刻就已經決定晒一切。所以,唔使咁緊張啦,到時出現就得架喇!

已經收到面試信啦!

引用:Quote:sakbbjaijai+發表於+13-9-20+00:36+

原帖由 kongman 於 13-09-20 發表
In 啲乜根本就唔係重點,重點係呢間學校收生係「先到先得」,通宵排最前嗰啲就讀到上午班,其他就下午班, ...
唔係wor,  我報新寶城,好多媽媽話唔係先到先得架,新都城先係先到先得

引用:已經收到面試信啦! +

原帖由 Edmom 於 13-09-20 發表
已經收到面試信啦!
係? 你幾多號呀?

回覆:sakbbjaijai 的帖子

5/10 上午

引用:5/10+上午 +

原帖由 Edmom 於 13-09-20 發表
5/10 上午
想問吓係新寶城定新都城呀?

‹ 上一主題|下一主題