用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 湾仔區,2,3点排位?
go

湾仔區,2,3点排位? [複製鏈接]

同上,

甲一: 軒上,二:聖雅各,三:軒下
乙一,同上三間,四:李賜豪,五,宝血…………六:聖若瑟…………

可以嗎?

8    0    0    0

回覆:sausau527 的帖子

No, as it's impossible to get into those schools if u put St James and Hennessy pm into second and third choice. Thus, waste the chance.

簽名被屏蔽

回覆:湾仔區,2,3点排位?

no chance if put St James in the 2nd

醒目開學勳章 王國長老

引用:同上, 甲一:+軒上,二:聖雅各,三:軒下

原帖由 sausau527 於 13-09-24 發表
同上,

甲一: 軒上,二:聖雅各,三:軒下
同一個問題,再問落去,答案都係一樣。你堅持吾放手係要將d熱門排黎排去,有機會跌到好後呀

Charlotte_mom 發表於 13-9-24 19:44
同一個問題,再問落去,答案都係一樣。你堅持吾放手係要將d熱門排黎排去,有機會跌到好後呀

...
所以我都懶得答
希望每天開心渡過 ;-)

咁間間都話熱門,不可放一二位,唔恿放張凝文,黄淖奄,宝覺第二咩!

有,你都唔會入啦!

湾仔校網又不是太多school!

我這個是第二個……·男仔,又没有分!

醒目開學勳章 王國長老

引用:咁間間都話熱門,不可放一二位,唔恿放張凝

咁間間都話熱門,不可放一二位,唔恿放張凝文,黄淖奄,宝覺第二咩!

有,你都唔會入啦!
第二可放軒下,第三寶血李賜豪。就機會率黎講邊個問我都一樣咁答。你想要意見,我地就本住良心答,最終決定權在你手上,你決定啦

回復 sausau527 的帖子

咁每年都有吾少人入到呢几間,當然吾想系自己,大家只系討論,並吾系想給你冷水,難道我又吾想咁排咩,
個個都想頭三個志願系呢几間仲入到啦.

回復 sausau527 的帖子

我都系第二個都系得十分,今日見到軒下都咁多人交表,真系可想攪珠時几多人會報.
因為咁更要小心選

醒目開學勳章

引用:咁間間都話熱門,不可放一二位,唔恿放張凝

有,你都唔會入啦!
呢位家長唔好太激動住

其實你要明白事實係教育局每年統一派位後會有報告出,乙部統一派位第一志願已派咗大概一半學位,咁即係差唔多一半都係熱門派完第一就無位,所以大家先好心提醒你。

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:原帖由+sausau527+於+13-09-24+發表

原帖由 iantsang 於 13-09-24 發表
呢位家長唔好太激動住

其實你要明白事實係教育局每年統一派位後會有報告出,乙部統一派位第一志願 ...
難得你咁認真打中文

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

回覆:Charlotte_mom 的帖子

咁這些熱門放棄了!
我咪放棄浪費他們?

sausau527 發表於 13-9-24 21:25
咁這些熱門放棄了!
我咪放棄浪費他們?
咁你心裡都有決定囉,唔駛再繼續問啦!

引用:同上, 甲一:+軒上,二:聖雅各,三:軒下

咁個個都把寶血李賜豪放第三, 邊度有咁多位呀?
我問十個, 十個都係咁樣安排, 你話驚唔驚!
所以放第二真係要好小心, 第二無的話, 第三更加無, 到最後都唔知跌到第几

阿 Sausau527 師兄/師姐, 見你開左下面十個 Post, 又軒官, 又華仁, 又聖若瑟, 你問完一大輪三串七過關, 版主又發功教路, 你決定未呀? 不如開你副牌個排位來比大家睇睇, 你最心儀邊間? 有乜 preference? 等我地一起幫你研究下

湾仔區,2,3点排位?
湾仔
12網………………
12網…………叩門
12網…………湾仔區!
宝血女子中學好嗎?
12網……
番禺華仁小學,校車费去湾仔是?錢一個月!
12網……湾仔區
12網……軒尼詩下和李賜豪比較!邊個好D!
‹ 上一主題|下一主題