用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 選擇題
go

選擇題 [複製鏈接]

一間教会学校,冷門,重培養德育,師資好,感覺校長有教學熱誠,有愛心,好放心小孩讀,課程較淺,重視小孩身心發展,一星期一堂英文,因英文太少堂会自報街外course或上門補習,較多新移民!一間私辦,熱門区内名校,較商業化,重培養創意思維,師資有正面有負面,聽聞teacher只like坐得定既小孩, 不肯定是否屬實,心中有些卻步,但行政部个人認為非常需要改善!課程適中,活動教學,曰曰半小時英文,大多數港人!目標是英文直資或私小,你会點揀?希望比d comments! thanks!

0    0    0    0

回覆:選擇題

我上年的選擇題同你一模一樣!終於揀咗私小,因為本人覺得2歲返學需要較長適應期,亦需要多一些資源,所以選了較乾凈的校舍及小班教學,亦因為私小有校車較私營褓母車安全,但缺點就係貴一倍囉!

引用:我上年的選擇題同你一模一樣!終於揀咗私小

原帖由 kittyland06 於 13-10-06 發表
我上年的選擇題同你一模一樣!終於揀咗私小,因為本人覺得2歲返學需要較長適應期,亦需要多一些資源,所以 ...

thx for sharing^^幼稚園請問你選了那一類型?

k1 我 apply 緊, 希望有龍校收就唔洗煩!

回覆:選擇題

目標是英文直資或私小就一定係揀出名幼稚園。
坦白講,小學面試時老師會因應考生就讀的幼稚園作初部篩選。

‹ 上一主題|下一主題