用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 小提琴或中提琴個別教授的學費
go

小提琴或中提琴個別教授的學費 [複製鏈接]

小提琴或中提琴個別教授的學費

請問如果45mins $ 450一堂是否"超貴"?
我很喜歡這位老師,但朋友說太貴了,大家覺得呢?
:-P

Re: 小提琴或中提琴個別教授的學費

easy:

好貴啊 !  很好的嗎, 係邊到上堂.  阿兒下週日開始上音統處外展課程.  看到點啦 !

aoj

如果係出名o既老師 e.g. 交響樂團成員就差唔多價錢了

Dear aoj,

係囝囝個中提琴老師,即係而家學校教緊。我問佢單對單的收費,佢話$450 ( 45mins ),$600 (1 hr )。佢suggest學45mins,要教識為止,所以通常會overtime。我信佢同好鐘意佢,因為佢實在教得好好,適當時候兇,適當時候讚,所以考慮中。

Dear dupbuu,

Thank you for your reply.
佢係小交響樂團成員,價錢正常嗎?

正常...而且中提琴老師比較少,就算有都唔知教得好唔好...既然學開,你同小朋友都鐘意,我覺得無謂轉(當然要你負擔得黎)

其實我仲有時間去考慮,因而家囝囝學緊(3對1),但下學年度就要決定。Anyway,多謝好你的意見。
該用戶已被刪除

醒目開學勳章 貢獻勳章

Agree.

Esmond'sMom 寫道:
The most important is effective teaching.  If you think he is good, you like him, you trust him, your kid likes him and you can afford it, then he worths the money.
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

想問下大家, 中提琴或大提琴, 低音大提琴等其實有冇話要學過小提琴才可轉學的呢?  最少幾歲為之適合學的呢?

不用的, 大小提琴引弓的手勢不同, 小女學大提since P1 (6 years old), OK la.

小交響樂團成員standard price @HK$400/hr. 佢免費OT比你, 咪差唔多law.
easy 寫道:
Dear aoj,

係囝囝個中提琴老師,即係而家學校教緊。我問佢單對單的收費,佢話$450 ( 45mins ),$600 (1 hr )。佢suggest學45mins,要教識為止,所以通常會overtime。我信佢同好鐘意佢,因為佢實在教得好好,適當時候兇,適當時候讚,所以考慮中。

Thank you for your reply.
佢係小交響樂團成員,價錢正常嗎?
‹ 上一主題|下一主題