用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請jm俾D意見:N班 - 元朗英藝/荃灣joyful/中環戴翰芬 ...
go

請jm俾D意見:N班 - 元朗英藝/荃灣joyful/中環戴翰芬 [複製鏈接]

現在收到呢3閒interview通知,因爲我住元朗,所以申請佐元朗英藝, 但呢區N班好少,所以上週六參觀佐荃灣joyful後,即時申請埋,屋企過去都ok。至於中環戴翰芬,係因爲驚附近N班full嗮,至少可以番工帶埋囡囡去戴翰芬(我番中環),直頭公司對面。
戴翰芬同joyful面試撞期,但現時未知確切事端,可能可以趕2場~~

請大家俾D意見吖,多謝~~
   0    0    0    0

stevnico 發表於 13-10-15 10:23
現在收到呢3閒interview通知,因爲我住元朗,所以申請佐元朗英藝, 但呢區N班好少,所以上週六參觀佐荃灣jo ...

中環呢間咁快in? 你何時報名? 我都想知中環那間怎樣啊, 有沒bb讀緊呢? mama可以講下嗎?

happybbpig 發表於 13-10-15 11:28
中環呢間咁快in? 你何時報名? 我都想知中環那間怎樣啊, 有沒bb讀緊呢? mama可以講下嗎?  ...
我今年4月底報名嫁,因爲當時咨詢過話要足1嵗先可以報,所以一到1嵗就遞form了。上個禮拜五我仲去問下宜家麽情形,個reception話大概11月初或者明年1月初會收到通知,點知今日一番工就收到信話11月16日in了~~

stevnico 發表於 13-10-15 11:56
我今年4月底報名嫁,因爲當時咨詢過話要足1嵗先可以報,所以一到1嵗就遞form了。上個禮拜五我仲去問下宜家 ...

oic, 唔知佢n收多少個呢?

荃灣joyful OPEN DAY 因為屋企有事去唔到, 請問環境如何呀?

引用:荃灣joyful+OPEN+DAY+因為屋企有事去唔到,+

原帖由 choichoi410 於 13-10-15 發表
荃灣joyful OPEN DAY 因為屋企有事去唔到, 請問環境如何呀?
嗰日去到每間班房都有活動進行緊,可以join,老師多net,都係英文為主,聽講佢地中文會較淺,老師偏後生

回復 choichoi410 的帖子

同一般幼兒園差唔多,分佐好多閒唔同0既classrooms,都ok大同乾淨,我就幾鐘意D挂衫處痴佐D小朋友相片,個廁所都乾淨,同埋第一次見到小朋友廁所覺得幾得意。戶外活動playground就係一個天井式地方,有網,防止樓上(荃景)丟0野,不過我覺得D住客應該有公德心~~果日好多外籍老師,因爲火炭都調派佐幾位過嚟,但大部分都係荃灣校舍,仲有普通話老師,基本上無用廣東話教,除佐reception,情況大致就係0禁啦,俾D相大家look look

stevnico 發表於 13-10-15 15:18
回復 choichoi410 的帖子

同一般幼兒園差唔多,分佐好多閒唔同0既classrooms,都ok大同乾淨,我就幾鐘意D挂 ...

引用:現在收到呢3閒interview通知,因爲我住元朗

原帖由 stevnico 於 13-10-15 發表
現在收到呢3閒interview通知,因爲我住元朗,所以申請佐元朗英藝, 但呢區N班好少,所以上週六參觀佐荃灣jo ...
Joyful你收到面試信喇?我未有

丁丁aunty  樓主即場報都咁快收到信, 我好早報都未收到呀...  發表於 13-10-16 10:48

回復 kaka-bb 的帖子

我10月12日opening day先遞form咋,應該無0禁快卦??
‹ 上一主題|下一主題