用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 德望form download
go

德望form download [複製鏈接]

請問點樣可以download張form, website寫話10月19日開始可download, 但我搵唔到邊個位可download.
   2    0    0    0

入kindergarten 個website, 有隻雀係度跳黎跳去,前面有admission 個字,click 入去

我click入去只見一張PDF notice, 再click PDF 入面條link又彈返出去原本home :

Application Form Collection:
 Application forms will be available from 19th October, 2013.
Forms can be downloaded from the school website:http://ghs.edu.hk/kg/
 家長可於10月19日開始,從本校網頁 http://ghs.edu.hk/kg/ 下載表格

引用:入kindergarten+個website,+有隻雀係度跳黎

原帖由 rosebb 於 13-10-21 發表
入kindergarten 個website, 有隻雀係度跳黎跳去,前面有admission 個字,click 入去
請問德望收超大B嗎?小朋友2010年10月B。

回復 aiho 的帖子

應該就O今開ADMISSION PROCEDURE已經開到個PDF,開FORM係PDF NOTICE文件內,第3至4頁,可能係你部電腦開唔到。你PM我EMAIL俾你。

回復 tam_bb 的帖子

我記得佢地收得幾EVEN,無偏超大B,12月細B都有收。

回覆:德望form download

想問2張相是否包埋申請表上那張?THANKS

thanks rosebb, just downloaded it successfully

回復 aiho 的帖子

回復 rosebb 的帖子

請問, 如果唔係天主教友, 會唔會收.
另外, in 時考d 咩?
e 家幾錢學費左右呢?

回覆:kaka1226 的帖子

教徒與否並不太重要,學校有好多非教徒。

好似3300一個月,有其他雜費,好似有人計過,如果包埋校車(最平$690那程),每月約$4500(交10月學費)。

根據前文,舊年IN兩次,一次係GROUP IN,家長填問卷,小朋友GROUP IN,另一次係2ND IN,小朋友自己入去GROUP IN,家長同老師面談。

如果有幸/不幸地有3RD IN (CALL WAITING),係老師見家長同小朋友WOR。

想問德望係咪女校?又係咪一條龍呢?

係女校,但唔係叫係龍校,因為唔係小學收哂。

引用:係女校,但唔係叫係龍校,因為唔係小學收哂

原帖由 rosebb 於 13-10-21 發表
係女校,但唔係叫係龍校,因為唔係小學收哂。
知唔知大概收幾成呢?有冇6、7成?

我朋友個女讀緊德望小學,好谷D小朋友,不過如果小朋友跟得上確實係一間好小學!

我仲諗緊報唔報好,因為個女性格可能未必適合佢地既教學方式!

而且係大班教學,40幾人一班,但小學的課程在改革中,所以,睇下女兒的性格決定
‹ 上一主題|下一主題