用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問有無人讀美孚地利亞幼稚園?
go

請問有無人讀美孚地利亞幼稚園? [複製鏈接]

請各位jm分享下,是否多外藉小朋友?課程如何?

0    0    0    0

回覆:JJ2005 的帖子

其實Delia是一間不錯的學卷幼稚園。當然會有印巴籍的小朋友,但也有其他國籍的混血小朋友。我個人對Delia十分滿意的。

conradchan89 發表於 13-10-28 18:11
其實Delia是一間不錯的學卷幼稚園。當然會有印巴籍的小朋友,但也有其他國籍的混血小朋友。我個人對Delia十 ...
今日去面試,見到K3功課D中文生字都唔淺!!
雖然除咗個NET之外其他老師D英文真係好local, 但就似係每日中文同英文都並重,真係幾吸引
Conradchan89, 你小朋友做功課辛苦嗎?

回覆:請問有無人讀美孚地利亞幼稚園?

我都想知多啲有關地利亞。
請問, 地幼是否直升地小?

請有經驗家長分享多啲吖,謝謝

我仔現就讀k1, so far我好滿意地利亞, 老師對學生很好, 雖然除了net, 其他老師的英文都有口音, 但我相信自小習慣聽不同口音英語, 將來適應力更強, 另外我仔提過有外籍小朋友比較喜歡動手打人, 但我到公園見到很多港孩的行為更嚇人...
學校活都好有心思好有意思, 你可以去官方網站睇下gallery.
http://www.deliakg.edu.hk/index.php

大約三分一學生係外藉小朋友, 唔算多.
‹ 上一主題|下一主題