用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 沙田浸信會真理幼稚園唔收細B?(2014-2015)
go

沙田浸信會真理幼稚園唔收細B?(2014-2015) [複製鏈接]

我仔2011年12月31日出世,今日收到浸信會真理幼稚園通知信,話額滿,未能取彔,我想問:關唔關細B事?

有無媽媽IN過哩間幼稚園???
   0    0    0    0

沙田邊間幼稚園係收細B????????????????

回覆:沙田浸信會真理幼稚園唔收細B

我覺得關事,朋友個囡無答過問題,收左上午班
我個囡答啱晒都係唔收

Chirley  咁大對比?!  發表於 13-11-4 17:08

引用:我覺得關事,朋友個囡無答過問題,收左上午

原帖由 靚媽1208 於 13-11-02 發表
我覺得關事,朋友個囡無答過問題,收左上午班
我個囡答啱晒都係唔收

...
靚媽,咁你有咩打算?宜家好多幼稚園都截止報名

引用:沙田邊間幼稚園係收細B????????????????

原帖由 aryemyem 於 13-11-01 發表
沙田邊間幼稚園係收細B????????????????
我細仔10年12月5日,去年報恩典、真理碧濤、啓思及廣源有間叫浸信會禧年,除了禧年全曰班外,全收pm, 現讀啓思可供你參考,另外可試嘉德麗,仔仔在那裏讀n班!

引用:Quote:原帖由+aryemyem+於+13-11-01+發表沙

原帖由 angie0828 於 13-11-02 發表
我細仔10年12月5日,去年報恩典、真理碧濤、啓思及廣源有間叫浸信會禧年,除了禧年全曰班外,全收pm, 現讀 ...
我是指k1不是N1

引用:Quote:原帖由+aryemyem+於+13-11-01+發表沙

原帖由 angie0828 於 13-11-02 發表
我細仔10年12月5日,去年報恩典、真理碧濤、啓思及廣源有間叫浸信會禧年,除了禧年全曰班外,全收pm, 現讀 ...
其他學校會收細b, 我只係指真理未必啫

引用:Quote:原帖由+靚媽1208+於+13-11-02+發表我

原帖由 aryemyem 於 13-11-02 發表
靚媽,咁你有咩打算?宜家好多幼稚園都截止報名
已經有學校收左k1, 雖然被教育局點名讚,但係唔出名,又無乜媽咪提起

唯有留位先算

引用:Quote:原帖由+angie0828+於+13-11-02+發表

我是指k1不是N1
我是in k1 的!

引用:Quote:原帖由+angie0828+於+13-11-02+發表

原帖由 靚媽1208 於 13-11-02 發表
其他學校會收細b, 我只係指真理未必啫
真理會啊!兩間都收我細B!

回覆:aryemyem 的帖子

唔關事,我個仔2011年12月25日出世,收到下午班offer, 所以不用灰心,細b唔代表冇希望!

唉...各位媽媽,我只報了3間,已有1間唔收,我諗其餘兩間都咁上下...
因我仔IN時實在太反斗,每次都想反轉人地張檯,每次都好快俾MISS打發走...

angie0828 發表於 13-11-2 11:53
真理會啊!兩間都收我細B!
咁叻叻

引用:唉...各位媽媽,我只報了3間,已有1間唔收,我

唉...各位媽媽,我只報了3間,已有1間唔收,我諗其餘兩間都咁上下...
因我仔IN時實在太反斗,每次都想反轉人地 ...
唉!佢甘細,好難會好合作,我仔係當去到陌生環境就硬!好驚,但吾會喊,同會聽老師話,所以才厄到老師!不如妳試下英藝,嘉德麗or心怡天地!

回復 angie0828 的帖子

今日打左好多電話去問,包括你講果D,好多都截止報名,可以照申請,但未必有回覆...

引用:回復+angie0828+的帖子 今日打左好多電話

今日打左好多電話去問,包括你講果D,好多都截止報名,可以照申請,但未必有回覆...:cr ...
希望在明天,去年我仔無一間學校收N,跟著嘉德麗後備等interview, 點知有1個小朋友12月唔讀,叫我去試下,當天亦有好幾個小孩interview!好好彩收了仔仔,仔仔亦在生日當天返學了!希望你小朋友有offer拉!

引用:回復+angie0828+的帖子 今日打左好多電話

今日打左好多電話去問,包括你講果D,好多都截止報名,可以照申請,但未必有回覆...:cr ...
其實恩典好多人會做後備,但學校是很優質,可以寫封求位信比學校!

今時唔同往日,太多雙非.............
我已填左後備生回條過去,希望有人放位啦...

點解我只報左3間,因為當時未感覺到雙非0既威脅,以為係北區..
點知佢地已經湧入來東區...
我就只報了3樓下3間,宜加先至領教到佢地0既威力.........

回覆:angie0828 的帖子

咁你小朋友真係好叻
我小朋友就係唔怕人

引用:回復+angie0828+的帖子 今時唔同往日,太多

今時唔同往日,太多雙非.............
報3間真係太少
如果有學校俾你報留位,你照報住先啦
因為通常都報好多間學校再簡,你等其他媽咪放位啦

‹ 上一主題|下一主題