用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 月尾第二次呈分…
go

月尾第二次呈分… [複製鏈接]

我今日溫到好躁狂!想掉爛屋企d野,想發狂鬧人打人!

janetlam74  想發狂來這裡^^.....媽媽們有乜屈係心既,來這盡情發..........
阿仔岩岩考完.....我個頭痛左幾日!  發表於 13-11-10 09:54
   0    0    0    0

我都月尾考, 都未溫過, 睇緊電視, 亞女仲病病地, 唉!

回覆:月尾第二次呈分…

亞囝考緊啦!考到下星期二,考試前我勁狂躁,考緊時已平常心去對待。現在,全家一齊睇電視,總不能不停溫習,總要歇息一下

我女都係考到星期2,我唔會不停溫習,都唔會丙佢,頭先同個女行一會街,會個晚餐,傾下放鬆下,有講有笑,小朋友係開心的環境下温習,會入腦D嫁!

引用:我女都係考到星期2,我唔會不停溫習,都唔

原帖由 katrinaau2002 於 13-11-09 發表
我女都係考到星期2,我唔會不停溫習,都唔會丙佢,頭先同個女行一會街,會個晚餐,傾下放鬆下,有講有笑, ...
我夠想咁啦,至弊唔夠時間!19/11呈分前有學校樂團比賽,佔左好多日習訓,真係人都癲

點解要迫人去樂團!!!

放鬆啲啦!其實我都好緊張,不過想吓大人小朋友都有壓力,無謂大家失感情,如果小朋友緊張自己的成績,佢自然會緊張過你,始終呈分試幾大壓力都好,都要欣然去接受和面對,我預咗今次沒有上次的好,但都要去接受,好好安排下一步點行。祝大家成績進步,努力、加油!

引用:亞囝考緊啦!考到下星期二,考試前我勁狂躁

原帖由 yingtsun 於 13-11-09 發表
亞囝考緊啦!考到下星期二,考試前我勁狂躁,考緊時已平常心去對待。現在,全家一齊睇電視,總不能不停溫習 ...
我和你一樣考到星期二,也是考前特別燥,現在好似已進入直路,就快知結果,心情也平復了很多,試都未考完,學校就出通告要見家長,講小孩的banding,通知怎樣自行選校,場仗好似打到尾聲,第3次呈分是大抽獎,已不是我所控制的範圍。

引用:我今日溫到好躁狂!想掉爛屋企d野,想發狂

VKwan 發表於 13-11-9 20:47
我今日溫到好躁狂!想掉爛屋企d野,想發狂鬧人打人!

我覺得我老左十年呀...........陰功

引用:Quote:VKwan+發表於+13-11-9+20:47+我今日

原帖由 ansonisme 於 13-11-11 發表
我覺得我老左十年呀...........陰功
我個樣直情人唔似人鬼唔似鬼!

引用:Quote:原帖由+VKwan+於+13-11-09+發表我今

原帖由 miffy 於 13-11-11 發表
你個仔個底子打得咁好,實掂嘅,放心
你地考左未?

引用:Quote:原帖由+ansonisme+於+13-11-11+發表

簽名被屏蔽

引用:我今日溫到好躁狂!想掉爛屋企d野,想發狂

簽名被屏蔽

醒目開學勳章

我囡月尾考,昨日派考試範圍,但發覺每科還有2-3個Topic未教哂,O哂咀

剛剛今天考完,無論成績怎樣都算鬆一口氣

angelfan07 發表於 13-11-12 13:36
我囡月尾考,昨日派考試範圍,但發覺每科還有2-3個Topic未教哂,O哂咀

我咪又係未教晒書,仲要晒時間操樂團比賽,激死,唔係我都唔洗燥狂啦!

My son finished the 2nd exam of 呈分. Only English language is fail (54.5) and Writing/listening/oral are pass. I am very disppointed. And the 總平均分 is OK--
-- Banding 2. But don't know 2a/2b or 2c. 操行B-. 我頭痛......可以選 直 資嗎?有否媽媽可比我議見 ~

回覆 IWAN 的帖子

My son will have 2nd exam of 呈分 on early Dec and his conduct in P5 is B-,我都頭痛緊怎幫他選校, 直資中學都不知收不收 because of his conduct.
‹ 上一主題|下一主題