用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 請教電子書KOBO
go

請教電子書KOBO [複製鏈接]

想買KOBO GLO, 因為較平, 操作上易嗎? 多地方DOWNLOAD 兒童書嗎? 個仔都讀緊K3, 主要想同佢一齊睇下中文故事先.因為完全唔曉, 請俾意見. 謝謝.
   0    0    0    0

回覆:BrianHoHoHo 的帖子

論價錢Kindle Paperwhite更便宜,網上有不少電子書閲讀器的測試及比較報告,以下是其中一篇:

http://markmorgangenius.hubpages.com/hub/ereader-reviews-kindle-paperwhite-vs-nook-glowlight-vs-kobo-glo

你也可以找到更多:
http://www.google.com/search?hl=en&ie=UTF-8&source=android-browser&q=kobo+glo+vs+kindle+paperwhite

HKUBB  Tks  發表於 14-2-1 17:16

回覆:BrianHoHoHo 的帖子

另外,我唔多覺Kobobooks 有中文兒童書,也就是説你要從其他來源購買再放到Kobo 上。

相比之下,Kindle 有amazon.cn提供中文書,不過是簡體版。

多謝意見, 睇落KINDLE好D, 想問KINDLE PAPERWHITE除在AMAZON.CN拎書, 可以在其他地方嗎? (如: SAMSUNG手機果D) 可否睇漫畫? 我見只有2GB, 又好似冇EXTERNAL插CARD. 唔好意見, 冇經驗, 想了解多D.

引用:多謝意見,+睇落KINDLE好D,+想問KINDLE+PAPE

原帖由 BrianHoHoHo 於 14-01-09 發表
多謝意見, 睇落KINDLE好D, 想問KINDLE PAPERWHITE除在AMAZON.CN拎書, 可以在其他地方嗎? (如: SAMSUNG手機 ...
關於Kindle Paperwhite,之前已有颇多的交流討論,建議你先看一下以往的帖子,如看過後還有問題歡迎提出,在此我就不再重覆了。

引用:多謝意見,+睇落KINDLE好D,+想問KINDLE+PAPE

原帖由 BrianHoHoHo 於 14-01-09 發表
多謝意見, 睇落KINDLE好D, 想問KINDLE PAPERWHITE除在AMAZON.CN拎書, 可以在其他地方嗎? (如: SAMSUNG手機 ...
有沒有看過之前的帖子?有沒有其他問題?

回覆 huba 的帖子

暫時都冇乜問題, 可能冇機響手, 未知有咩問題, 準備買PAPERWHITE, 諗緊響AMAZON / 香港水貨店?

引用:回覆+huba+的帖子 暫時都冇乜問題,+可能冇

原帖由 BrianHoHoHo 於 14-01-17 發表
回覆 huba 的帖子

暫時都冇乜問題, 可能冇機響手, 未知有咩問題, 準備買PAPERWHITE, 諗緊響AMAZON / 香港 ...
心急就水貨店,如果唔係 Amazon 穩陣D。

The more bizzare a thing is, the less mysterious it proves to be.
‹ 上一主題|下一主題