用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 20分Maryknoll vs 25分太子協和
go

20分Maryknoll vs 25分太子協和 [複製鏈接]

Maryknoll好似25分都要抽, 20分第一輪即係輸硬?
太子協和雖然今年第一輪勁超收, 但25分應該好穩陣?
如果仍然會試私校和直資, 又有妹妹跟尾, 應該㸃好?
Maryknoll當然高一等, 但太子協和現在是否仍算不錯, 寧願25分穩入先?
唔係41網, 無可能1-1-1。

大家幫忙比吓意見好嗎。

1    0    0    0

引用:Maryknoll好似25分都要抽,+20分第一輪即係

原帖由 2Fats 於 14-03-01 發表
Maryknoll好似25分都要抽, 20分第一輪即係輸硬?
如果仍 ...
協和

引用:Maryknoll好似25分都要抽,+20分第一輪即係

如果仍 ...
20分是有份抽或無得抽。25分是差不多必收。要問你想入硬協和,定想試試瑪小。但你是old girl 嗎?因兩間不同宗教,你應不是catholic

引用:Quote:原帖由+2Fats+於+14-03-01+發表Maryk

原帖由 786 於 14-03-01 發表
20分是有份抽或無得抽。25分是差不多必收。要問你想入硬協和,定想試試瑪小。但你是old girl 嗎?因兩間不 ...
如果你是old girl, 咁應該好想兩個女讀番瑪小,機會雖小,但這是唯一機會。

回覆:20分Maryknoll vs 25分太子協和

20分抽MCS一大籮,你咁搏?

引用:Quote:原帖由+786+於+14-03-01+發表20分是

如果你是old girl, 咁應該好想兩個女讀番瑪小,機會雖小,但這是唯一機會。

...
唉, 好想同現實有時係兩回事。
唔係1-1-1 有得扣門嗎?
另一半對協和又好有歸屬感, 當年佢讀時真係幾好,而油尖旺區派中學都好好, 所以佢想穩穩陣陣。Maryknoll就一定要博, 但真係唔知乘數有幾高。
2009年好似仲係女多男小, 有排爭

引用:Quote:原帖由+2Fats+於+14-03-01+發表Maryk

20分是有份抽或無得抽。25分是差不多必收。要問你想入硬協和,定想試試瑪小。但你是old girl 嗎?因兩間不 ...
對, 不是catholic, 所以欠5分。

引用:Quote:原帖由+786+於+14-03-01+發表如果你

另一半對協和又好有歸屬感, 當年佢讀時真係幾好,而油 ...
協和係好學校,雖然搬左,但留番響油尖旺對女仔無好處,所以不用介懷搬了。深水埗好女校多的是。
Mcs111無用,叩入的都有些不是111。你不如多返去舊生聚會好過。

回覆:2Fats 的帖子

If you're  a non-catholic old girl, you could join the Foundation to get the 5 points as  "a member of the same organization which sponsors the operation of the primary school".

引用:Quote:原帖由+2Fats+於+14-03-01+發表唉,+

協和係好學校,雖然搬左,但留番響油尖旺對女仔無好處,所以不用介懷搬了。深水埗好女校多的是。
Mcs111無 ...
多謝大家解答。

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:原帖由+786+於+14-03-01+發表如果你

另一半對協和又好有歸屬感, 當年佢讀時真係幾好,而油 ...
唔好傻到相信111有咩功效,大把人111,得幾個位,收得邊個

引用:Quote:原帖由+2Fats+於+14-03-01+發表唉,+

原帖由 Charlotte_mom 於 14-03-02 發表
唔好傻到相信111有咩功效,大把人111,得幾個位,收得邊個
但現實中真係唔少人真係咁天真

引用:Quote:原帖由+Charlotte_mom+於+14-03-02+

原帖由 siden 於 14-03-02 發表
但現實中真係唔少人真係咁天真
又不可這樣說,樓主是old girl,old girl 叩門大把,有111都係比較好。只不過,平凡人不用妄想111了。

‹ 上一主題|下一主題