用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 今日收到跑馬地聖保祿中學面試信
go

今日收到跑馬地聖保祿中學面試信 [複製鏈接]

唔知揀幾多人in 呢?學校話係要等埋教育局的排名才決定名單。

1    0    0    1

係比較遲,有冇人知幾時通知result呢? SPCC  已經派Offer  了

回覆:HK4integritas 的帖子

2nd in 後好快知
無記錯應該係三月㡳
(兩年前)

比較遲D; good luck

回覆:bowling68 的帖子

我講緊跑馬地果間,唔係銅鑼灣間St. Paul convent 呀,我自行其中一間填了聖保祿中學,7月先知result 呀!

聖保祿中學唔係直資,所以一定係7月才知派位結果

回覆 jc_mom 的帖子

舊年好似約有150個小朋友有得int

回覆:Yeungtay 的帖子

自行in 了SSGC, 勁多人報,但因為簽咗直資,所以現在要放棄St. Paul sec! 其實最喜歡是St. Paul sec, 但因為不是全級頭十名,怕考唔到兩間自行。

引用:自行in+了SSGC,+勁多人報,但因為簽咗直資

原帖由 jc_mom 於 14-03-18 發表
自行in 了SSGC, 勁多人報,但因為簽咗直資,所以現在要放棄St. Paul sec! 其實最喜歡是St. Paul sec, 但因 ...
可以放榜後照去叩門,早幾年都有人成功的

回覆:Rattie 的帖子

會叩呀!叩咗冇蝕底!

引用:會叩呀!叩咗冇蝕底! +

會叩呀!叩咗冇蝕底!
加油

Thanks!

引用:Thanks! +

Thanks!
有冇問過學校可唔可以照去 interview?寫封信比校長表明其實最心儀e問中學。你女考到 gh,spcs 2nd round,應該有一定實力啊。
不過就算自行冇揀過都一樣可以叩的。

其實初初打算in得好的話再決定會否withdraw德望的offer,但因St. Paul sec 的面試信講明要帶學生資料表,但我地卻交咗俾德望,怕校長以為我地冇誠意,所以都唔知點好。

回覆 jc_mom 的帖子

I think it is not a must to present the Original student record form at Interview.  
we only brought copy of student record form and Original HK ID card to interview at SPCC and SSGC.,  and will do so for this school interview

you can try try, because SPS loves to take good students

回覆:avbee 的帖子

多謝大家的提點!

引用:多謝大家的提點!+

多謝大家的提點!

yes, go for it, good luck

回覆:今日收到跑馬地聖保祿中學面試信

我都15 16. 又怕interview 收左,咁自行一吾收,咪冇得大抽獎,

引用:我都15+16.+又怕interview+收左,咁自行一吾

原帖由 tutorwant 於 14-03-18 發表
我都15 16. 又怕interview 收左,咁自行一吾收,咪冇得大抽獎,
所以自行係應該揀d收咗你係唔會後悔嘅學校囉。唔應該為咗唔想浪費個機會而去揀學校,否則唔揀好過揀。

‹ 上一主題|下一主題